Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τζανακόπουλος: Ειρωνικό να μιλά η ΝΔ για διαπλοκή – Προσπαθούν να αλλάξουν “ατζέντα”

Τζανακόπουλος: Ειρωνικό να μιλά η ΝΔ για διαπλοκή – Προσπαθούν να αλλάξουν “ατζέντα”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημήτρης Τζανακόπουλος, Νέα Δημοκρατία, Σκάνδαλο Novartis, Φαρμακοβιομηχανία,

Επίθεση στη ΝΔ εξαπέλυσε ο υπουργός Επικράτειας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, μέσω συνέντευξης που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, πως επιχειρεί να αλλάξει ατζέντα λόγω της δύσκολης θέσης στην οποία βρίσκεται από το σκάνδαλο Novartis.

Αναφορικά με την ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης που κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για διαπλοκή, μετά την επίσκεψη του Ιβάν Σαββίδη στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κ.Τζανακόπουλος είπε: «Είναι κάπως ειρωνικό να μιλά η ΝΔ για διαπλοκή. Οι υπουργοί της σημερινής κυβέρνησης συναντούν όποιον μπορεί να βοηθήσει στη δυναμική ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας» τόνισε και σχολίασε δηκτικά πως η κυβέρνηση όποιον συναντά τον συναντά μέρα μεσημέρι και όποιος προσέρχεται σε αυτές τις συναντήσεις δεν κουβαλά βαλίτσες.

Ο υπουργός Επικράτειας κατηγόρησε το πολιτικό σύστημα, το οποίο, επί 30 χρόνια, λειτουργούσε με όρους διαπλοκής και εγκάλεσε τη ΝΔ, καθώς, όπως είπε, «το ζήτημα είναι πως ενεπλάκη η ΝΔ στο σκάνδαλο Novartis και πως ακόμα δεν έχει δώσει καμιά απάντηση», ενώ χαρακτήρισε γελοίες τις τοποθετήσεις της ΝΔ.

Ο κ.Τζανακόπουλος επανέλαβε πως η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τους επιχειρηματίες με τον ίδιο τρόπο και δεν διατηρεί προνομιακές σχέσεις με κανέναν, σε αντίθεση με την αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία, όπως σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, διατηρεί προνομιακή σχέση με τον κ. Μαρινάκη όπως έχει ομολογήσει ο Κυριάκος Μητσοτακης.

Ειδικά πάντως για το σκάνδαλο Novartis και την κριτική της ΝΔ, ο υπουργός Επικράτειας αναφέρθηκε στο εσωτερικό έγγραφο της ίδιας της εταιρείας, η οποία -ήδη από τον Φεβρουάριο του 2017- ζητούσε να μην υπάρξει επαφή με τους κ.κ Γεωργιάδη, Σαμάρα, Αβραμόπουλο καθώς ενδέχεται να εμπλέκονται στο σκάνδαλο.

Επανέλαβε, ακόμα, τη διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στη σημερινή κυβέρνηση -η οποία προσπαθεί να βάλει σε τάξη την οικονομική και πολιτική ζωή – και σε εκείνους που λειτουργούσαν επί 30 και πλέον χρόνια με όρους διαπλοκής.

Για την τουρκική προκλητικότητα, επισήμανε ότι η κυβέρνηση έχει εκφράσει, εδώ και πολύ καιρό, τον προβληματισμό της και την ανησυχία της και γι’ αυτό βρίσκεται σε διαρκή εγρήγορση.

Σχετικά άρθρα