Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Απόρρητη έκθεση της Novartis από το 2017 “δείχνει” το σκάνδαλο και τους εμπλεκόμενους!

Απόρρητη έκθεση της Novartis από το 2017 “δείχνει” το σκάνδαλο και τους εμπλεκόμενους!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Διαφθορά, Εισαγγελία Διαφθοράς, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία, Σκάνδαλο, Σκάνδαλο Novartis,

Πολιτικό σεισμό αναμένεται να προκαλέσει η αποκάλυψη της εμπιστευτικής έκθεσης της Novartis το Φεβρουάριο του 2017, με την οποία ενημερώνονται στελέχη της για τους τρόπους διαχείρισης του επερχόμενου σκανδάλου.

Στην έκθεση, η οποία συμπεριλαμβάνεται στα συμπληρωματικά στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη δικογραφία που βρίσκεται στην Προανακριτική και προέρχεται από κατάσχεση ηλεκτρονικών υπολογιστών στελεχών της Novartis, γίνεται μία πλήρης χαρτογράφηση του πολιτικού προσωπικού και των δεδομένων, ενώ οι συντάκτες της κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τη μετατροπή του σκανδάλου σε συνώνυμο αυτού της Siemens.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι στη χαρτογράφηση των πολιτικών προσώπων, γίνεται αξιολόγηση του τι αντίκτυπο έχουν στην κοινή γνώμη, ποιοι πρέπει να προσεγγιστούν και ποιοι είναι αδύνατο ή δεν πρέπει να προσεγγιστούν, καθώς εμπλέκονται στο σκάνδαλο.

Ενώ στην έκθεση εκφράζεται αδυναμία προσέγγισης με τη σημερινή ηγεσία του υπουργείου Υγείας, δηλαδή τους Ανδρέα Ξανθό και Παύλο Πολάκη, ήδη από το Φεβρουάριο του 2017 που συγγράφεται η έκθεση και δεν υπάρχει ακόμα ούτε δικογραφία ούτε προστατευόμενοι μάρτυρες, οι συντάκτες της τονίζουν ότι δεν πρέπει να προσεγγιστούν πρόσωπα όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης και άλλοι φερόμενοι ως εμπλεκόμενοι, γιατί “φέρονται να εμπλέκονται”! Και αυτό πολύ πριν σχηματιστεί η δικογραφία!

Ενώ για στελέχη της σημερινής κυβέρνησης δεν υπάρχει κανένας σχολιασμός για το κατά πόσο είναι προσεγγίσιμοι στην επιχείρηση διαχείρισης κρίσης της Novartis, δίπλα στα ονόματα του Κυριάκου Μητσοτάκη, της Φώφης Γεννηματά και του Σταύρου Θεοδωράκη υπάρχει ο χαρακτηρισμός “πιθανός σύμμαχος”.

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών

Η εταιρία, στην προσπάθειά της να διασκεδάσει τις αθέμιτες πρακτικές τις μίζες και τελικά τη διεθνή κατακραυγή και τα πρόστιμα προετοίμαζε ήδη από το 2017 την επόμενη του σκανδάλου ημέρα.

Μέθοδος της οι νέες στρατηγικές οι νέοι στόχοι και φυσικά η γνώριμη μέθοδος επιρροής σε πολιτικούς υπηρεσιακούς παράγοντες και MME

Η εμπιστευτική και επιλεκτική παρουσίαση του σχεδίου δράσης από την κεντρική διοίκηση της Novartis είναι ίσως η και πιο πειστική καλύτερη απόδειξη για όσους ακόμα δεν έχουν πειστεί για το μέγεθος του σκανδάλου.

Στην πολυσέλιδη παρουσίαση power point χαρακτηρισμένη υψηλής προτεραιότητας εμπιστευτική με ημερομηνία 10 Φεβρουαρίου 2017, η Novartis αναγνωρίζει το σκάνδαλο που φέρει το όνομά της προχωράει στη χαρτογράφηση των πολιτικών και μη αξιωματούχων-«κλειδιά και ξεδιπλώνει τη νέα στρατηγική της στον τομέα των δημοσίων σχέσεων της εταιρείας πάντα φυσικά με τους ίδιους στόχους δηλαδή τη διατήρηση του μεγάλου μέρους της αγοράς φαρμάκου στη χώρα μας.

Αφού ξεκινά με μια αναδρομή καταγράφοντας την κάλυψη τους τελευταίους δύο μήνες δηλαδή Δεκέμβριο 2016 μέχρι Φεβρουάριο 2017, οπότε και συντάσσεται και η παρουσίαση της υπόθεσης Novartis από τα MME κυρίως μέσα από διαρροές, αναφέρει ότι η κάλυψη είναι ακριβής αφορά την παρουσίαση πραγματικών στοιχείων και ότι καθίσταται σαφές ότι το πολιτικό και κοινό αίσθημα που επικρατεί στην Ελλάδα είναι αρνητικό.

Οι φερόμενες αθέμιτες πρακτικές γίνονται επίσημο θέμα από τον υπουργό Ξανθό στα μέσα Ιανουαρίου 2017 ο οποίος αναφέρθηκε στο σκάνδαλο Novartis στη διάρκεια ομιλίας του για τις μεταρρυθμίσεις στην Υγεία στο Φόρουμ του ΟΟΣΑ στο Παρίσι γράφει η Novartis.

Η δήλωση Ξανθού μπροστά σε διεθνές κοινό κατέστησε το θέμα επίσημο. Στην ουσία ο υπουργός Υγείας επιβεβαίωσε ότι υπάρχει θέμα σε σχέση με τις φερόμενες αθέμιτες επιχειρηματικές πρακτικές και σηματοδότησε τις προθέσεις της κυβέρνησης, δηλαδή να επιβάλει αυστηρότερους ελέγχους αυστηρότερη νομολογία για την κυκλοφορία νέων φαρμάκων στον χώρο του φαρμάκου και να διερευνήσει την υπόθεση.

Με αυτά δεδομένα η Novartis προχωράει στην εξής επισήμανση: Η πρόσφατη δημοσιοποίηση του σκανδάλου Novartis μάς αναγκάζει να δημιουργήσουμε δικλίδες ασφαλείας προκειμένου να θωρακίσουμε τις διαδικασίες αδειοδότησης-τιμολόγησης-αποζημίωσης των νέων φαρμάκων κ.λπ. Με δυο λόγια η εταιρεία ξέρει και μάλιστα πολύ καλά.

Διαβάστε το ρεπορτάζ στην Εφημερίδα των Συντακτών

Σχετικά άρθρα