Ισλαμικό ΚράτοςΤζιχαντιστές
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Πόρτα” Τσίπρα σε Φρουζή – Το παρασκήνιο μίας ύποπτης διαρροής

“Πόρτα” Τσίπρα σε Φρουζή – Το παρασκήνιο μίας ύποπτης διαρροής

Με εξαιρετικά δηκτικό τρόπο σχολιάζουν πηγές του Μεγάρου Μαξίμου το ρεπορτάζ του Βήματος και της Δήμητρας Κρουστάλλη περί αιτήματος του επικεφαλής της Novartis, Κωνσταντίνου Φρουζή για με τον Αλέξη Τσίπρα το 2013 μέσω… διαμεσολαβητή.

Κυβερνητικές πηγές σημειώνουν πως “με αφορμή δημοσίευμα της ιστοσελίδας tovima.gr σημειώνεται ότι ο κ. Τσίπρας ουδέποτε συνάντησε τον κ. Φρουζή, είτε με την ιδιότητα του Πρωθυπουργού είτε του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης”.

Παράλληλα, οι ίδιες πηγές τονίζουν πως “η διαφορά από τα ραβασάκια του κ. Σαμαρά στη Novartis για το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και τις έμμισθες σχέσεις του κ. Στουρνάρα με την πολυεθνική, είναι ότι στην περίπτωση του Αλέξη Τσίπρα ο κ. Φρουζής εδώ και πέντε χρόνια ακόμα περιμένει…”.

Υπενθυμίζεται ότι το επίμαχο ρεπορτάζ, το οποίο αναζητά “διέξοδο” στη δημοσιότητα από κύκλους εμπλεκομένων στο σκάνδαλο Novartis που το διακινούν σε δημοσιογραφικά γραφεία από το βράδυ της Τετάρτης για να καταλήξει να βγει από την ιστοσελίδα του Βήματος το σήμερα το μεσημέρι, έκανε λόγο για αίτημα του κ. Φρουζή στο δίδυμο Σουράνη – Δελατόλλα να μεσολαβήσουν ώστε να υπάρξει συνάντηση με τον τότε αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα.

Συγκεκριμένα, επικαλούμενη στοιχεία από τα συμπληρωματικά στοιχεία από τα CD που έστειλε η ανακρίτρια στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, η δημοσιογράφος σημειώνει πως “τα αρχεία δεν έχουν σήμανση, οπότε εικάζει κανένας ότι πρόκειται για σελίδες από τα σημειωματάρια είτε του πρώην αντιπροέδρου της Novartis Hellas είτε της γραμματέως του. Η συγκεκριμένη καταγραφή η οποία πιθανόν να έγινε τον Δεκέμβριο του 2013 είναι η ακόλουθη «ΖΗΤΗΣΑ ΑΠΟ ΣΟΥΡΑΝΗ/ΔΕΛΛΑΤΟΛΑ ΓΙΑ ΤΣΙΠΡΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΕΡΙΜΕΝΩ».

Παράλληλα στο επίμαχο ρεπορτάζ είναι εμφανής η προσπάθεια αποδόμησης των όσων έχουν καταγγελθεί για τους φερόμενους ως εμπλεκόμενους, καθώς εγκαλούνται όσοι “έσπευσαν να θεωρήσουν τεκμήριο ενοχής όμοιες καταγραφές”.

Συγκεκριμένα, στο ρεπορτάζ τονίζεται ότι “ούτε η καταγραφή αυτή είναι από μόνη της ενοχοποιητική, μπορεί να μην σημαίνει τίποτα περισσότερο από το γεγονός ότι η Novartis έψαχνε να βρει επαφή με τον σημερινό Πρωθυπουργό. Ωστόσο με βάση όμοιες καταγραφές– τις οποίες ορισμένοι έσπευσαν να θεωρήσουν τεκμήρια ενοχής – στα ημερολόγια του Φρουζή η κυβέρνηση έριξε βαριά σκιά πάνω σε πολιτικούς αντιπάλους της”.

Επιπλέον, εμφανής είναι η προσπάθεια συμψηφισμού από την πλευρά του ρεπορτάζ, καθώς η αναφορά πως “από τα πρόσθετα στοιχεία φαίνεται ότι ο κύκλος των συνομιλητών του κ. Φρουζή δεν περιοριζόταν μόνο στο ΠαΣοΚ και στη ΝΔ, αλλά προσπάθησε να επεκταθεί και στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ” βγάζει μάτι για το πού ακριβώς αποσκοπεί σε μία χρονική συγκυρία που τόσο ο Αντώνης Σαμαράς όσο και ο Γιάννης Στουρνάρας, αμφότεροι φερόμενοι ως εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο Novartis, δεν έχουν πάρει καμία θέση για τις νέες αποκαλύψεις για το ιδιόχειρο σημείωμα του πρώτου στον κ. Φρουζή και την παραπομπή του στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και την έμμισθη θέση του δεύτερου με τη σύμβαση εργασίας με τη Novartis…

Σχετικά άρθρα