Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σάλος για την έμμισθη σχέση Στουρνάρα με Novartis – Επιβεβαιώνει ο ίδιος

Σάλος για την έμμισθη σχέση Στουρνάρα με Novartis – Επιβεβαιώνει ο ίδιος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιάννης Στουρνάρας, Σκάνδαλο Novartis, Φαρμακοβιομηχανία,

Σάλος για την έμμισθη σχέση που αποκαλύπτεται πως είχε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας με την εταιρεία Novartis.

Παρά τις περί του αντιθέτου δηλώσεις του στη συζήτηση στη Βουλή – όπου υπενθυμίζουμε ότι  ισχυριζόταν πως όλα είναι συκοφαντίες και σκευωρία και ότι δεν έχει καμία σχέση και γνωριμια με τη Novartis- τελικά ο κ.Στουρνάρας αποδεικνύεται πως είχε έμμισθα πάρε-δώσε με την εταιρεία.

Ειδικότερα, ανάμεσα στα νέα στοιχεία για την υπόθεση Novartis προέκυψε μία… σύμβαση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας.

Η σύμβαση που αποκαλύπτεται προέβλεπε αμοιβή 4.000 ευρώ για τον Γιάννη Στουρνάρα ενώ χρονολογείται την περίοδο που εκείνος ήταν πρόεδρος του ΙΟΒΕ.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών είχε επιφορτιστεί με το έργο να πραγματοποιήσει δύο παρουσιάσεις που θα είχαν ως θέμα την τρέχουσα κατάσταση της ελληνικής αγοράς, αλλά και τις πιθανές μελλοντικές εξελίξεις.

Τις ομιλίες αυτές θα τις πραγματοποιούσε ενώπιον της διοικητικής επιτροπής της Novartis, αλλά όχι στην Ελλάδα.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, παρότι τις πρώτες ημέρες του σκανδάλου έλεγε πως δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την εταιρεία, τώρα τα “γυρίζει” και υπερασπίζεται τη νομιμότητα του ιδιωτικού τομέα.

Ετσι, ενώ μέχρι πρότινος διερήγνυε τα ιμάτιά του σημειώνοντας ότι δεν έχει καμία σχέση ούτε επαφή με την φαρμακευτική εταιρεία και εντός της Βουλής έκανε λόγο για «αισχρές συκοφαντίες», πλέον παραδέχθηκε πως είχε συνεργαστεί με τη Novartis, αλλά τα έριξε όλα στη νομιμότητα.

Οπως σημειώνει, η συνεργασία του με την εταιρεία ήταν νόμιμη και έγινε πριν αναλάβει υπουργός.

Αναλυτικά η δήλωση Στουρνάρα:

«Αφού δεν βρήκαν τίποτε παράνομο, με κατηγορούν τώρα για τα νόμιμα. Η εργασία μου στον ιδιωτικό τομέα για πολλά χρόνια πριν αναλάβω υπουργός, είναι διαφανής, όσο έκδηλη είναι πλέον η εργολαβία του συκοφάντη που ανέλαβε πάλι με λάσπη να ξελασπώσει τους εντολείς του.

»Σημειώνεται ότι το όνομα του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος έχει εμπλακεί στο σκάνδαλο Novartis με μία εκ των προστατευόμενων μαρτύρων να σημειώνει ότι είχε δωροδοκηθεί με «δώρα» ύψους άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ.»

Σχετικά άρθρα