Ισλαμικό ΚράτοςΤζιχαντιστές
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νομοθετικές «προτάσεις Novartis προς Adonis» – Τι ζητούσε η εταιρία

Νομοθετικές «προτάσεις Novartis προς Adonis» – Τι ζητούσε η εταιρία

Nέα στοιχεία για τον… Adonis και την υπόθεση Novartis, όπου εμπλέκεται το όνομα του αντιπροέδρου της Ν.Δ. Άδωνι Γεωργιάδη περιλαμβάνονται στο φάκελο τον οποίο διαβίβασε την Τρίτη στην Προανακριτική Επιτροπή η εισαγγελέας διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη που ερευνά το σκάνδαλο.

Στο υλικό το οποίο εντοπίστηκε στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές της Novartis μετά από αιφνιδιαστικούς ελέγχους των αστυνομικών και εισαγγελικών αρχών περιλαμβάνονται -μεταξύ δεκάδων άλλων αρχείων- και έγγραφα τα οποία φέρονται να έχουν τον τίτλο «Proposal for Adonis» (Προτάσεις για τον Άδωνι).

Τα έγγραφα αυτά έχουν συγγραφεί από τον Σεπτέμβριο έως τον Οκτώβριο του 2013, στους πρώτους μήνες δηλαδή της θητείας του Άδωνι Γεωργιάδη στο υπουργείο Υγείας. Περιλαμβάνουν δε προτάσεις και δίνουν κατευθύνσεις από την πλευρά της Novartis για την άσκηση πολιτικής στο χώρο του φαρμάκου.

Στα έγγραφα υπάρχει, μάλιστα, και προσχέδιο ρυθμιστικής, νομοθετικής και οικονομικής πρότασης για τον κατάλογο προϊόντων σοβαρών παθήσεων του Ν. 3816.

«Η διατήρηση του καταλόγου προϊόντων σοβαρών παθήσεων του Ν.3816 είναι απαραίτητη…» αναφέρει το έγγραφο. Στις οικονομικές προτάσεις της εταιρείας περιλαμβάνονται μάλιστα και στοιχεία όπως νοσοκομειακές τιμές, ποσοστά κέρδους φαρμακοποιών και μη υπαγωγή σε καθεστώς rebate. Μάλιστα, διαπιστώντονται και ίχνη των διορθώσεων που έγιναν μέχρι να πάρει την τελική της μορφή η δέσμη προτάσεων της Novartis.

Σχετικά άρθρα