Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βόμβα: Νέα στοιχεία για Novartis στη Βουλή – Ιδιόχειρο σημείωμα Σαμαρά σε Φρουζή

Βόμβα: Νέα στοιχεία για Novartis στη Βουλή – Ιδιόχειρο σημείωμα Σαμαρά σε Φρουζή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αντώνης Σαμαράς, Βουλή των Ελλήνων, Κωνσταντίνος Φρουζής, Νέα Δημοκρατία, Σκάνδαλο, Σκάνδαλο Novartis,

Ιδιόχειρο σημείωμα του Αντώνη Σαμαρά προς την Novartis και δύο επιστολές της εταιρείας περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων στα στοιχεία που διαβιβάστηκαν από την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, στη Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο νέος φάκελος περιέχει:

– δύο επιστολές της Novartis στον τότε πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, σχετικά με τη συνεργασία τους για την υλοποίηση του μνημονίου και της φαρμακευτικής δαπάνης.

– ιδιόχειρο σημείωμα του Αντώνη Σαμαρά στον Κωνσταντίνο Φρουζή, το οποίο ο πρώην αντιπρόεδρος της Novartis έλαβε κατά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου. Το σημείωμα φέρει τα επίσημα διακριτικά του πρωθυπουργού και αναγράφει το όνομα και το τηλέφωνο του πρώην υπουργού και νυν τομεάρχη Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα. Το εν λόγω στοιχείο προσκόμισε στην Εισαγγελία η προστατευόμενη μάρτυρας, Αικατερίνη Κελέση.

– CD με 165 αρχεία από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές υπαλλήλων της Novartis.

Όλα τα στοιχεία διαβιβάσθηκαν στο προεδρείο της Προανακριτικής Επιτροπής.

Υπενθυμίζεται ότι στην ομιλία του στη Βουλή ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, κάνοντας λόγο για τη “μεγαλύτερη σκευωρία από συστάσεως ελληνικού κράτους” είχε ισχυριστεί πως «τον κ. Φρουζη ουδέποτε τον έχω συναντήσει ιδιωτικά» λέγοντας πως έχουν συναντηθεί θεσμικά, σε δημόσιες εκδηλώσεις, παρουσία καμερών. «Εσείς κι οι υπουργοί σας πόσες φορές έχετε συναντήσει τον κ. Φρουζη; Και δημόσια και ιδιαιτέρως;»

“Συνεχίζεται η γελοιότητα από τη γνωστή συμμορία”

Δεν αξιολογούνται, από τη Νέα Δημοκρατία, ως σημαντικές οι δύο επιστολές της Novartis προς τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά που διαβιβάστηκαν στην ειδική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης από την προϊσταμένη της εισαγγελίας Διαφθοράς. Βουλευτές της ΝΔ, μέλη της ειδικής επιτροπής, ανέφεραν νωρίτερα σήμερα ότι πρόκειται για επιστολές που έγιναν παραμονές του Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, με στόχο να υπάρξει συνάντηση στελεχών της εταιρείας μαζί του, αλλά ο κ. Σαμαράς δεν πήγε στο Νταβός, ούτε τη μια ούτε την δεύτερη φορά, δηλαδή δεν πήγε ούτε το 2013 ούτε το 2014.

“Συνεχίζεται η γελοιότητα από τη γνωστή συμμορία”, ανέφεραν συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, σημειώνοντας πως προτού δουν τα στοιχεία τα μέλη της επιτροπής, είχε γίνει διαρροή σε “γνωστό έντυπο” που επιτίθεται στον κ. Σαμαρά.

Ανέφεραν ακόμη πως η γελοιότητα είναι τέτοια, που ενώ ο πρώην πρωθυπουργός κατηγορήθηκε από την προστατευόμενη μάρτυρα με την κωδική ονομασία Αικατερίνη Κελέση, ότι χρηματίστηκε το 2013 από τροχήλατη βαλίτσα που πήγε στο Μαξίμου, η επιστολή από τη Novartis με σκοπό να υπάρξει συνάντηση μαζί του πήγε στον Αντώνη Σαμαρά το 2014.

Σχετικά άρθρα