Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσίπρας σε Βασιλειάδη: Δε με ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος, αυτή η ιστορία θα τελειώσει

Τσίπρας σε Βασιλειάδη: Δε με ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος, αυτή η ιστορία θα τελειώσει
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Γιώργος Βασιλειάδης, Μέγαρο Μαξίμου,

Ενδεικτικά της οργισμένης αντίδρασης που υπάρχει από την πλευρά του Μαξίμου για τα χθεσινά έκτροπα είναι τα όσα είπε ο Πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της πρωινής σύσκεψης σε συνεργάτες του: “Δε με ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος. Αυτή η ιστορία θα τελειώσει και όλοι θα βρεθούν προ των ευθυνών τους” σημείωσε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας στην τρίωρη σύσκεψη της Ηρώδου Αττικού.

Την επ’αόριστον διακοπή του πρωταθλήματος ανακοίνωσε ο υπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου μετά την σύσκεψη που είχε με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, η οποία διήρκησε σχεδόν τρεις ώρες.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, έστειλε ηχηρό μήνυμα πως το πρωτάθλημα «δεν θα ξαναεκκινήσει αν δεν υπάρξει νέο σαφές πλαίσιο με όρους και κανόνες συμφωνημένου απ` όλους και θα ληφθεί πρόνοια, ώστε να μην θιγούν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της εθνικής ομάδας», τονίζοντας πως «αναλαμβάνουμε το πολιτικό κόστος, καθώς είναι το τελευταίο που μας απασχολεί».

Μιλώντας προς τους δημοσιογράφους δήλωσε πως: «Η κυβέρνηση, εδώ και τρία χρόνια, έχει δώσει μεγάλες μάχες για εξυγίανση του χώρου του ποδοσφαίρου. Έχουμε κερδίσει πολλά, αλλά μένουν πολλά περισσότερα. Δεν θα επιτρέψουμε να διακινδυνεύσει αυτή η προσπάθεια και να αναστηθούν φαινόμενα του παρελθόντος».

«Δεν θα επιτρέψουμε να γυρίσουμε πίσω, αναλαμβάνοντας, όπου χρειαστεί, και το πολιτικό κόστος. Είναι το τελευταίο που μας απασχολεί. Υπό αυτό το πρίσμα, αποφασίσαμε να διακόψουμε το πρωτάθλημα», πρόσθεσε ο κ. Βασιλειάδης

«Το πιο σημαντικό είναι οι κανόνες που ισχύουν έναντι όλων», πρόσθεσε και ανακοίνωσε:

Η απόφαση ελήφθη στον απόηχο των όσων έλαβαν χώρα μετά τα τελευταία λεπτά του αγώνα του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ στην Τούμπα, στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής της Super League, με τις πρώτες κιόλας πληροφορίες από τη διαρκή επικοινωνία που είχαν ο Αλέξης Τσίπρας με τον Γιώργο Βασιλειάδη μέχρι αργά το βράδυ να κάνουν λόγο για οργή από τα έκτροπα.

Η απόφαση ελήφθη μετά από μακρά σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου βρέθηκε από το πρωί της Δευτέρας ο Γιώργος Βασιλειάδης. Στις δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο αρμόδιος υπουργός ζήτησε από τον καθένα να αναλάβει τις ευθύνες του, ενώ από την πλευρά της κυβέρνησης ανακοίνωσε πως η αναβολή επ’ αόριστον γίνεται προκειμένου να έρθει ένα νέο, ακόμα αυστηρότερο θεσμικό και κανονιστικό πλαίσιο, το οποίο θα πρέπει να αποδεχθούν όλοι για να ξαναξεκινήσει το πρωτάθλημα.

«Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά» τόνισε απαντώντας σε ερώτηση για το κατά πόσο υπάρχει στο τραπέζι και το ενδεχόμενο ποδοσφαιρικού Grexit, ενώ επανέλαβε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τους διεθνείς φορείς και την UEFA προκειμένου να προχωρήσουν σε αυστηρές πρωτοβουλίες.

Όπως αποκάλυψε ο κ. Βασιλειάδης, θα ξεκινήσουν άμεσα συναντήσεις με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, προκειμένου να υπάρξει ένα πλαίσιο, πριν την κατάρτιση του οποίου δεν θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα.

Όπως είπε, υπάρχει συνεχής επαφή με την UEFA, ενώ θα γίνουν προσπάθειες να προστατευτεί η Εθνική ομάδα.

«Δεν θα επιτρέψουμε να αναστηθούν φαινόμενα του παρελθόντος», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο κ. Βασιλειάδης.

Σχετικά άρθρα