Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η γνωστή «παλιά δεξιά» των κοτζαμπάσηδων είναι εδώ – Δ. Σταμάτης: «Πιστεύω τον Ερντογάν»

Η γνωστή «παλιά δεξιά» των κοτζαμπάσηδων είναι εδώ – Δ. Σταμάτης: «Πιστεύω τον Ερντογάν»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Δημήτρης Σταμάτης, Νέα Δημοκρατία, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ΣΚΑΪ, Τουρκία,

Υπήρξαν φορές σε αυτόν τον τόπο που αισθανθήκαμε, ελπίσαμε, ότι κάποτε θα είχαμε επιτέλους μια δεξιά πατριωτική, μια δεξιά εθνική, όχι μια δεξιά ξενόδουλη, κοτζαμπάσικη, πρόθυμη να «μηδίσει», να πάει με τον ξένο. Αλλά δυστυχώς μια τέτοια δεξιά αποτελεί όνειρο θερινής νυκτός.

Από ό,τι φαίνεται δεν είναι μόνο οι πρόσφατες δηλώσεις Κυρανάκη, που έφτασε στο εξωφρενικό σημείο να δηλώσει καλεσμένος στη δημόσια τηλεόραση ότι είναι η Ελλάδα που προκαλεί την Τουρκία.

Καλεσμένος στον ΣΚΑΪ ο Δημήτρης Σταμάτης (που τον είχαμε για σοβαρό) έφτασε να ισχυριστεί δημόσια ότι πιστεύει τον Ερντογάν και όχι τον Αλέξη Τσίπρα.

Μπορεί μέσα του πράγματι έτσι να αισθάνεται, αλλά το γεγονός ότι βγαίνει και το λέει δημόσια φανερώνει τη βαθιά σήψη του κόμματός του, που δεν έχει καμία συναίσθηση ότι τέτοιες δημόσιες δηλώσεις δεν πλήττουν την κυβέρνηση -όπως ίσως να φαντάζεται ο κ. Σταμάτης- αλλά ολόκληρη την Ελλάδα.

Η βάση της Νέας Δημοκρατίας και της ευρύτερης δεξιάς αποτελείται από ανθρώπους με πατριωτικά αντανακλαστικά στην πλειονότητά τους.

Οι πολιτικάντηδες όμως της Δεξιάς έχουν σοβαρό έλλειμμα αντίληψης τι είναι εθνικά επωφελές και τι όχι. Από το «βάστα γερά Γερούν» τώρα τους βλέπουμε να περνάνε στο «βάστα γερά Ερντογάν».

Εμείς δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να δεχθούμε ότι υπάρχουν Έλληνες που εύχονται μέχρι και για μια πολεμική τραγωδία για να ανατραπεί η κυβέρνηση. Δεν το χωρά ο νους μας ότι υπάρχουν Έλληνες που υπονομεύουν την ελληνική κυβέρνηση σε εθνικά θέματα για μικροπολιτικά οφέλη.

Ο κ. Σταμάτης οφείλει να διευκρινίσει άμεσα τι εννοούσε και να το διορθώσει. Διότι σε περίπτωση που δεν το έχει συνειδητοποιήσει, οι δηλώσεις του αυτές είναι βούτυρο στο ψωμί των Τούρκων. Είμαστε βέβαιοι ότι ήδη η τουρκική Πρεσβεία έχει αποδελτιώσει τις δηλώσεις του κ. Σταμάτη και τις έχει στείλει στην Άγκυρα, για να γελάνε τα μουστάκια Ερντογάν και Τσαβούσογλου.

Μόνο θλίψη προκαλούν τέτοιου είδους δηλώσεις.

Δείτε το βίντεο:

Σχετικά άρθρα