Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σε σύγχυση και ο Γιλντιρίμ – Ενώ σφίγγει η θηλιά παραπονιέται που… παραπονούμαστε στην ΕΕ

Σε σύγχυση και ο Γιλντιρίμ – Ενώ σφίγγει η θηλιά παραπονιέται που… παραπονούμαστε στην ΕΕ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Ενέργεια, Έρευνα Υδρογονανθράκων, Κατεχόμενα Κύπρος - Ψευδοκράτος «ΤΔΒΚ», Κυπριακό Ζήτημα, Κύπρος, Μπιναλί Γιλντιρίμ, Τουρκία, Υδρογονάνθρακες, Χρυσή Αυγή,

«Δύο Έλληνες στρατιώτες παραβίασαν τα σύνορα πριν κάποιες ημέρες, η υπόθεση βρίσκεται στη Δικαιοσύνη» είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου. Σχολίασε πως πρόκειται για σοβαρό διπλωματικό θέμα για να μεταφέρεται στην Ε.Ε.

Μάλιστα άφησε αιχμές ότι πλέον έχει γίνει συνήθεια «να μεταφέρουν στην Ε.Ε. όποιο θέμα σχετίζεται με την Τουρκία και να ζητούν τη στήριξή της».

Εκτίμησε ότι οι σχέσεις με την Ελλάδα «ούτε θα προχωρήσουν, ούτε θα υποχωρήσουν με τέτοιες ενέργειες», μεγάλη… συμφορά μας.

Είναι εμφανές ότι βρίσκεται σε αμηχανία. Όλο το τουρκικό πολιτικό σύστημα βρίσκεται σε αμηχανία και λένε ασυναρτησίες.

Στην κυπριακή ΑΟΖ αναπτύσσεται ο Έκτος Στόλος, κουρδικά στρατεύματα από όλη τη Συρία συγκεντρώνονται για να αντεπιτεθούν στους Τούρκους που έχουν εισβάλει στην Εφρίν, μέσα σε 48 ώρες από εκεί που το έπαιζαν «μάγκες» τώρα τη μία απειλούν και την άλλη κλαίγονται.

Η κατάστασή τους είναι δραματική. Είναι στριμωγμένοι και φαίνεται.

Έτσι, στο ίδιο παραλήρημα, ζήτησε να παραπεμφθούν στη Δικαιοσύνη τα δύο άτομα που έκαψαν την τουρκική σημαία σε συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής.

«Η σημαία είναι η τιμή μας. Δεν μπορούμε να δεχθούμε καμία επίθεση» είπε.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός έδωσε κοινή συνένεντευξη Τύπου με τον Τουρκοκύπριο «πρωθυπουργό» του ψευδοκράτους Τουφάν Ερχουρμάν.

Σε ό,τι αφορά την κυπριακή ΑΟΖ, όπως μεταδίδουν ο Φιλελεύθερος και το ΚΥΠΕ, τόνισε ότι οι μονομερείς δραστηριότητες δεν αντικρίζονται θετικά ούτε από την Τουρκία ούτε από τους Τουρκοκύπριους.

«Αυτές οι δραστηριότητες μπορούν να γίνουν μόνο όταν υπάρξει μια λύση μόνιμη, βιώσιμη με ένα σχήμα ενός κράτους δικοινοτικο.

»Η προσπάθεια δημιουργίας τετελεσμένων και τέτοιου είδους προκλητικές δραστηριότητες θα έχουν την απάντησή τους», ανέφερε ο Μπιναλί Γιλντιρίμ και άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.

Σχετικά άρθρα