Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οργή και θυμός Χαλιλοπούλου για Ν.Δ. και το ρατσιστικό παραλήρημα Δαβάκη

Οργή και θυμός Χαλιλοπούλου για Ν.Δ. και το ρατσιστικό παραλήρημα Δαβάκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Νέα Δημοκρατία, Ρομά (Αθίγγανοι ή Γύφτοι), Χριστίνα Χαλιλοπούλου,

Aφού εξαπέλυσε δριμύ «κατηγορώ» εναντίον των ρατσιστικών δηλώσεων του Θανάση Δαβάκη σχετικά με τους Ρομά, μέσω Facebook, η Χριστίνα Χαλιλοπούλου επανέρχεται με νέες δηλώσεις σχετικά με το θέμα, το οποίο παραμένει αν όχι άλυτο, σίγουρα «στα ψιλά» και μάλλον με λύσεις τέτοιου επιπέδου.

Η τσιγγάνα υποψήφια ευρωβουλευτίνα με τη Νέα Δημοκρατία αναφέρθηκε στο θέμα των ημερών, λέγοντας ότι «αισθάνθηκα θυμό, οργή, γιατί οι έλληνες τσιγγάνοι αντιμετωπίζονται δυστυχώς ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Αυτό βέβαια έχει να κάνει με την ελάχιστη πολιτική βούληση που υπήρχε από προηγούμενες κυβερνήσεις για τους ρυθμούς ανάπτυξης και ένταξής τους στην ελληνική κοινωνία».

Από κει και πέρα αναφέρθηκε στην «προϊστορία» της με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λέγοντας πως «ήμουν από το 2004 στη Νέα Δημοκρατία, ζούσα στο εξωτερικό και μου έγινε μία πρόταση από τον τότε πρόεδρο, τον Κώστα Καραμανλή για το ευρωψηφοδέλτιο, να κατέβω στην Ελλάδα και να βοηθήσω στη διαμόρφωση πολιτικής για τις ευάλωτες ομάδες που μέχρι τότε ήταν μόνο οι Έλληνες τσιγγάνοι.

Έκτοτε πολιτεύτηκα, το 2014 επίσης ήμουν υποψήφια ευρωβουλευτής, έχω υπάρξει και εκλεγμένη, πράγμα που η παράταξή μου δεν θεώρησε προσβλητικό».

Σχετικά άρθρα