Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σεντένο: Το εγχείρημα του ευρώ είναι ημιτελές και απαιτούνται περισσότερα

Σεντένο: Το εγχείρημα του ευρώ είναι ημιτελές και απαιτούνται περισσότερα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Eurogroup, Ευρωζώνη, Μάριο Σεντένο,

Το εγχείρημα του ευρώ δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα, καθώς απαιτούνται περισσότερα, υποστήριξε ο επικεφαλής του Eurogroup Μάριο Σεντένο, μιλώντας στο φόρουμ «Το μέλλον της Ευρώπης» στη Λισσαβόνα.

Περαιτέρω ενίσχυσή του θα επεκτείνει την τρέχουσα περίοδο ανάπτυξης, με αποτέλεσμα η Ευρωζώνη να αντιμετωπίσει καλύτερα τις μελλοντικές κρίσεις, τόνισε ο Πορτογάλος.

«Διασώσαμε το ευρώ κατά τη διάρκεια της χειρότερης κρίσης σε ογδόντα χρόνια, κάτι που θα μας κάνει να αισθανόμαστε περήφανοι για αυτό.

Πλέον οι πολίτες και οι επιχειρήσεις εμπιστεύονται το ευρώ, όμως δεν είμαστε εντελώς ασφαλείς ακόμα. Απαιτούνται περισσότερα.Μπορούμε να καθόμαστε αναπαυτικά και να απολαμβάνουμε τις καλές εποχές ή να χρησιμοποιήσουμε την οικονομική ανάκαμψη και τον πολιτικό κύκλο για να εμβαθύνουμε την Ευρωζώνη».

“Aναγκαία η τραπεζική ένωση στην Ε.Ε.”

Συνεχίζοντας στάθηκε περισσότερο στην επόμενη ημέρα, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για την τραπεζική ένωση στην ΕΕ.
«Υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να κάνουμε.Ορισμένα από αυτά είναι επείγοντα, όπως η ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης.

Πολλές τράπεζες εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν προβλήματα που προήλθαν από τη μεγάλη κρίση.Έχουμε ασχοληθεί με τη μείωση των κινδύνων στους ισολογισμούς των τραπεζών.

Οι προσπάθειές μας, τόσο σε εθνικό όσο και σε επίπεδο ΕΕ, αποφέρουν καρπούς. Από το 2014, το επίπεδο των μη εξυπηρετούμενων δανείων στην ΕΕ έχει μειωθεί περίπου στο 1/3, με αποτέλεσμα να έχουμε μειωμένους κινδύνους στις τράπεζες».

Καταλήγοντας έθεσε το ερώτημα:«Είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στην τραπεζική ένωση για την επίλυση των προβλημάτων των τραπεζών και το 1ο στάδιο της κοινής ασφάλισης καταθέσεων; Η ΕΕ καλείται να απαντήσει τους προσεχείς μήνες».

Σχετικά άρθρα