Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Handelsblatt: Στο υπουργείο Οικονομίας ο Δραγασάκης – Το «σίγουρο στοίχημα» Τσίπρα

Handelsblatt: Στο υπουργείο Οικονομίας ο Δραγασάκης – Το «σίγουρο στοίχημα» Τσίπρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Handelsblatt, Αλέξης Τσίπρας, Γιάννης Δραγασάκης, Κυβερνητικός Ανασχηματισμός,

Ο ανασχηματισμός της ελληνικής κυβέρνησης δεν πέρασε απαρατήρητος από τον γερμανικό Τύπο αφού αναλυτικό άρθρο φιλοξενεί η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.

«Ο νέος Έλληνας υπουργός Οικονομίας είναι ένας παλιός γνώριμος: ο Γιάννης Δραγασάκης θεωρείται ιστορικό στέλεχος του αριστερού συνασπισμού του ΣΥΡΙΖΑ και έμπιστος του πρωθυπουργού Τσίπρα.Συνολικά έξι αλλαγές ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος το απόγευμα της Τετάρτης.

Όλες έχουν έναν κοινό παρανομαστή: ο Τσίπρας περνάει το μήνυμα ότι θέλει να συνεχίσει την μεταρρυθμιστική πορεία, να ολοκληρώσει εμπρόθεσμα μέχρι το καλοκαίρι το πρόγραμμα προσαρμογής και να βοηθήσει τη χώρα του να επιστρέψει στις κεφαλαιαγορές.

Η σημαντικότερη προϋπόθεση για όλα αυτά αυτό είναι να υπάρχει πολιτική συνέχεια.Αυτό ακριβώς αντιπροσωπεύει περισσότερο ο νέος υπουργός Οικονομίας Γιάννης Δραγασάκης. Έχει διατελέσει ήδη αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και τώρα αναλαμβάνει ταυτόχρονα την ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας.Με αυτό τον τρόπο ο Τσίπρας υπογραμμίζει τη σημασία που αποδίδει σε αυτό το χαρτοφυλάκιο.

Το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, όπως ονομάζεται επισήμως, θωρείται το σημαντικότερο σημείο αναφοράς για ξένους επενδυτές.
Και αυτούς τους χρειάζεται η Ελλάδα επειγόντως, εάν θέλει να αφήσει πίσω της την οκτάχρονη κρίση και να επιστρέψει σε ένα βιώσιμο μονοπάτι ανάπτυξης».

Στη συνέχεια ο αρθρογράφος αναφέρεται αναλυτικά στο βιογραφικό και την πορεία του Γιάννη Δραγασάκη.
Επίσης επισημαίνει και τις αλλαγές σε ένα άλλο εξίσου σημαντικό υπουργείο: «Αλλαγή υπάρχει και στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Ο μέχρι τώρα επικεφαλής Γιάννης Μουζάλας αποχωρεί, και για λόγους υγείας, όπως ακούγεται.Του ασκήθηκε κριτική, και διεθνώς, για τις απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης σε πολλά προσφυγικά κέντρα στα ελληνικά νησιά.

Τον διαδέχεται ο Δημήτρης Βίτσας ο οποίος έχει ασχοληθεί ήδη με την οργάνωση των προσφυγικών καταυλισμών υπό την νυν ιδιότητα του ως αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής έχει ιδιαίτερη σημασία: όσο καμία άλλη χώρα στην ΕΕ, η Ελλάδα έχει ανάγκη να τηρηθεί η προσφυγική συμφωνία με την Τουρκία.

Διαφορετικά οι Έλληνες απειλούνται από ένα νέο κύμα προσφύγων πολέμου και οικονομικών μεταναστών».

Σχετικά άρθρα