Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Σφαλιάρα” Φωτάκη στον ΣΚΑΪ: Δεν πήρα ποτέ επίδομα ενοικίου

“Σφαλιάρα” Φωτάκη στον ΣΚΑΪ: Δεν πήρα ποτέ επίδομα ενοικίου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κωνσταντίνος Φωτάκης, ΣΚΑΪ,

«Δεν πήρα ποτέ τα λεφτά»: Την κατηγορηματική αυτή, επαναλαμβανόμενη, δήλωση έκανε στον «Σκάι» ο αναπληρωτής υπουργός Έρευνας Κώστας Φωτάκης, σε απάντηση όσων υποστήριξε ο τηλεοπτικός σταθμός ότι ζήτησε και πήρε επίδομα ενοικίου ως εξωκοινοβουλευτικός υπουργός.

Νωρίτερα -και χωρίς να έχει ενημερωθεί σχετικά ο αν. υπουργός- ο σταθμός είχε παρουσιάσει έγγραφο με πίστωση 5.000 ευρώ για κάλυψη δαπανών διαμονής του κ. Φωτάκη.

Στην τηλεφωνική του συνέντευξη, ο αν. υπουργός διευκρίνισε ότι πίστωση μπορεί να υπήρξε, αλλά «ουδέποτε έχω κάνει χρήση, ουδέποτε έχω πάρει επίδομα ενοικίου ή άλλης δαπάνης», σημείωσε εμφατικά ο κ. Φωτάκης.

Και σε άλλο σημείο της συνέντευξης, είπε «μένω στο σπίτι του γιού μου ποτέ δεν έχω πάρει λεφτά».

Στη συνέχεια, ο αν. υπουργός Έρευνας τόνισε σε αυστηρό τόνο: «Απορώ, όταν κάνετε έρευνα, γιατί δεν παίρνετε ένα τηλέφωνο να ρωτήσετε. Βάζετε τα ονόματα από κάτω (στην τηλεοπτική οθόνη), γίνεται δημόσια διαπόμπευση».

Επιπλέον, ο κ. Φωτάκης σημείωσε ότι η δεοντολογία επιβάλλει να ερωτηθεί προηγουμένως, υπονοώντας ότι έμαθε την αναφορά στο όνομά του από την τηλεόραση.

Σκληρή ανακοίνωση “σφαλιάρα” στον ΣΚΑΙ

Σύμφωνα με ρεπορτάζ πρωινής εκπομπής του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, φέρομαι να έχω λάβει επίδομα ενοικίου για τη διαμονή μου στην Αθήνα. Αυτό είναι απολύτως αναληθές.

Ουδέποτε έχω λάβει από το Δημόσιο οποιοδήποτε ποσό για το ενοίκιο ή τη διαμονή μου στην Αθήνα. Ως μόνιμος κάτοικος Ηρακλείου Κρήτης, στις αρχές του 2016 είχα κάνει αίτηση για ενδεχόμενη κάλυψη δαπανών διαμονής στην Αθήνα ύψους έως 5000€ ετησίως. Η σχετική, όμως, δέσμευση ουδέποτε χρησιμοποιήθηκε καθώς το ζήτημα της διαμονής μου στην Αθήνα διευθετήθηκε άμεσα και με ιδίους πόρους σε οικία της οποίας διατηρώ την επικαρπία.

Θα ήθελα να επισημάνω ότι η τακτική σπίλωσης από συγκεκριμένους και γνωστούς δημοσιογραφικούς κύκλους, κατά παράβαση κάθε δημοσιογραφικής δεοντολογίας που επιβάλλει τη διασταύρωση κάθε πληροφορίας πριν δημοσιευθεί, αποτελεί απέλπιδα προσπάθεια για αποπροσανατολισμό και απαξίωση του έργου που επιτελείται.
 

 

Σχετικά άρθρα