Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νέα αποκάλυψη από το FBI: Δύο ύποπτες offshore της Novartis στο μικροσκόπιο

Νέα αποκάλυψη από το FBI: Δύο ύποπτες offshore της Novartis στο μικροσκόπιο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για FBI - Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών, Offshore Εταιρείες, Δικαιοσύνη, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Μαύρο Χρήμα, Σκάνδαλο Novartis, Φαρμακοβιομηχανία,

Νέες πληροφορίες σχετικά με τα όσα έχει στη διάθεσή του το FBI φέρνει στο φως η εφημερίδα «Δημοκρατία» αναφέροντας ότι η αμερικανική Υπηρεσία Ερευνών θα παραδώσει στην ελληνική Δικαιοσύνη έναν ογκώδη φάκελο, ο οποίος αναμένεται να ρίξει κι άλλο φως στην υπόθεση που έχει μονοπωλήσει το τελευταίο διάστημα το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης.

Στον φάκελο που στέλνει στην Ελλάδα το FBI περιέχονται υποκλαπείσες συνομιλίες αλλά και ηχογραφημένα ντοκουμέντα με πρωταγωνιστές στελέχη της φαρμακοβιομηχανίας, γιατρούς αλλά και αξιωματούχους που φέρεται ότι έπαιζαν τον ρόλο του μεσάζοντα στη διαδρομή του «αμαρτωλού» χρήματος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ανάμεσα στα στοιχεία που θα παραδώσει το Ομοσπονδιακό Γραφείο Πληροφοριών των Ηνωμένων Πολιτειών στην ελληνική Δικαιοσύνη, υπάρχουν και οι επωνυμίες αλλά και τα εταιρικά σχήματα τουλάχιστον δέκα εταιριών – οι περισσότερες offshore- για τις οποίες υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι είχαν άμεση σχέση με τη διαδρομή που έκανε το «μαύρο» χρήμα.

Μάλιστα δύο από αυτές τις εταιρίες αναφέρονται στα περίφημα Panama Papers και ταυτόχρονα φέρεται ότι έχουν άμεση σχέση με την Ελλάδα.

Την ώρα που οι εισαγγελείς διαφθοράς συνεχίζουν να ερευνούν πυρετωδώς την υπόθεση Novartis, το φως της δημοσιότητας έχουν ήδη δει νέα στοιχεία για το μεγάλο πάρτι στην υγεία.

Σχετικά άρθρα