Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κοντονής: Σε πανικό ο Σαμαράς – Κάποιοι προσπαθούν να πείσουν ότι ένα διεθνές σκάνδαλο είναι σκευωρία

Κοντονής: Σε πανικό ο Σαμαράς – Κάποιοι προσπαθούν να πείσουν ότι ένα διεθνές σκάνδαλο είναι σκευωρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αντώνης Σαμαράς, Βουλή των Ελλήνων, Σκάνδαλο, Σκάνδαλο Novartis, Σταύρος Κοντονής, Φάρμακα, Φαρμακοβιομηχανία,

Σφοδρή επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Σταύρος Κοντονής. Ο υπουργός Δικαιοσύνης. Ο σχολίασε τα λεγόμενα του πρώην πρωθυπουργού περί ειδικών δικαστηρίων ακόμη και για το Μακεδονικό και παρατήρησε ότι η ρητορική του πρώην πρωθυπουργού καταδεικνύει πανικό.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης καυτηρίασε ταυτόχρονα τα λεγόμενα των εμπλεκόμενων πολιτικών στην υπόθεση Novartis, τονίζοντας ότι κάποιοι προσπαθούν κάποιοι να μας πείσουν πως ένα σκάνδαλο το οποίο ερευνάται διεθνώς, είναι σκευωρία.

«Έρχεστε σε σύγκρουση με τους αριθμούς και την πραγματικότητα» συνέχισε ο κ. Κοντονης, επισημαίνοντας ότι μόνο ενδονοσοκομειακή δαπάνη πενταπλασιάστηκε από το 2000 μέχρι το 2009.

«Αυτό είναι σκάνδαλο ή σκευωρία» διερωτήθηκε με νόημα και πρόσθεσε ότι οι ίδιοι οι βουλευτές της ΝΔ που το 2011 είχαν αποστασιοποιηθεί από το κόμμα τους κατέθεταν ερώτηση στον Ανδρέα Λοβέρδο στην οποία έκαναν λόγο για «πάρτι» στον χώρο της Υγείας, ακόμη όμως και για προβλεπόμενους διαγωνισμούς οι οποίοι δεν είχαν πραγματοποιηθεί.

«Αν αυτό είναι σκευωρία τότε εσείς της ΝΔ να απευθυνθείτε στην κ. Μπακογιάννη και στον κ. Αυγενάκη που τότε κατέθεταν τη συγκεκριμένη ερώτηση» συμπλήρωσε ο Σταύρος Κοντονής για να υπενθυμίσει ότι την εποχή εκείνη η Ντόρα Μπακογιάννη ζητούσε τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής.

Εξάλλου, ο Σταύρος Κοντονής απέκρουσε τις κατηγορίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη υπογραμμίζοντας αντιφάσεις που έχουν παρατηρηθεί στη ρητορική της τις τελευταίες ημέρες.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν παρέλειψε στο σημείο αυτό να αναφερθεί στη σκανδαλώδη πρακτική του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου στην υπόθεση Μιχελάκη, όταν καθυστέρησε χαρακτηριστικά να διαβιβάσει δικογραφία στη Βουλή για χρηματισμό πράγμα που έκανε μετά από αποκαλύψεις του περιοδικού Hot Doc.

Ο κ. Κοντονής υπενθύμισε μια ακόμη υπόθεση σχετική με τα υποβρύχια και τον Ευάγγελο Βενιζέλο η οποία επίσης διαβιβάστηκε στην εθνική αντιπροσωπεία με καθυστέρηση με αποτέλεσμα η Βουλή να κλείσει και τα πιθανά αδικήματα να παραγραφούν.

Σχετικά άρθρα