Ισλαμικό ΚράτοςΤζιχαντιστές
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Θερμό» επεισόδιο Τσακαλώτου-Ντράγκι για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

«Θερμό» επεισόδιο Τσακαλώτου-Ντράγκι για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

«Θερμό επεισόδιο» φέρεται να σημειώθηκε μεταξύ του προέδρου της ΕΚΤ και του Μάριο Ντράγκι και του Eλληνα υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου κατά τη διάρκεια του Eurogroup.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν από τις Βρυξέλλες Έλληνες ανταποκριτές όπως η Αγγελική Παπαμιλτιάδου και η Μαρία Ψαρά, οι δύο άνδρες ξεκίνησαν να συζητούν για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και το τι σημαίνει η «εύρυθμη λειτουργία τους», που θα «ξεκλειδώσει» τη δόση.

Ο Μάριο Ντράγκι ζήτησε περισσότερες διευκρινίσεις από την ελληνική πλευρά, ως προς το νομικό πλαίσιο και την αποτελεσματικότητα των πλειστηριασμών σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Εκεί ήταν που ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ύψωσε τους τόνους και ακολούθησε μια έντονη στιχομυθία.

Το ξέσπασμα του Έλληνα ΥΠ.ΟΙΚ. παραξένεψε πολλούς υπουργούς, αλλά και τον ίδιο τον Ντράγκι που προσπάθησε ματαίως να αποκλιμακώσει τη ένταση.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα πως ο πρόεδρος της ΕΚΤ έφτασε στο σημείο να αποχωρήσει για λίγο από την αίθουσα!

Στελέχη του Eurogroup αναφέρουν ότι ο πραγματικός λόγος φαίνεται να είναι το γεγονός ότι ενώ οι υπουργοί Οικονομικών ήταν έτοιμοι να δώσουν το πράσινο φως για την εκταμίευση, η παρέμβαση της ΕΚΤ ήταν καθοριστική για να μην το κάνουν τελικά.

Σχετικά άρθρα