Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ολοκληρώθηκε το Eurogroup: Σεντένο: Εξαιρετικά τα νέα για την Ελλάδα – Aνταποκρίθηκε σε όλα τα μέτρα

Ολοκληρώθηκε το Eurogroup: Σεντένο: Εξαιρετικά τα νέα για την Ελλάδα – Aνταποκρίθηκε σε όλα τα μέτρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Eurogroup, Ευρωπαϊκή Ένωση, Μάριο Σεντένο,

Για «εξαιρετικά νέα» σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, έκανε λόγο ο πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο,κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μετά το πέρας της συνεδρίασης, επιβεβαιώνοντας ότι μόνο δύο από τα 110 προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης μένουν ανοιχτά, η ολοκλήρωση των οποίων δεν εξαρτάται από την κυβέρνηση.

Όπως ανέφερε, η ελληνική κυβέρνηση έχει καταβάλει «τεράστιες προσπάθειες» για την εφαρμογή όλων των προαπαιτούμενων, επιδεικνύοντας «ισχυρή κυριότητα» των μεταρρυθμίσεων αυτών.

«Τώρα η μπάλα είναι στο δικό μας γήπεδο», δήλωσε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι μόλις οι θεσμοί επιβεβαιώσουν την ολοκλήρωση και των τελευταίων προαπαιτούμενων, θα προχωρήσουν οι εθνικές διαδικασίες έγκρισης της εκταμίευσης της δόσης των 5,7 δισ.

Τέλος, τόνισε ότι είναι ώρα να προχωρήσει το επόμενο στάδιο, υπενθυμίζοντας ότι οι τεχνικές συζητήσεις για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους έχουν ήδη ξεκινήσει.

Σύμφωνα με την έκθεση συμμόρφωσης που είχε διαρρεύσει από νωρίς στις Βρυξέλλες, 108 από τα 110 προαπαιτούμενα που έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί πριν από το Eurogroup Φεβρουαρίου έχουν υλοποιηθεί. Παρόλο που η έκθεση αναγνωρίζει ότι οι ελληνικές αρχές έχουν κάνει συγκεκριμένες προσπάθειες για να ολοκληρώσουν τα δύο εναπομείναντα προαπαιτούμενα, αυτά «αναμένεται να ολοκληρωθούν τις επόμενες δύο εβδομάδες» αφού δεν «επαφίενται στην διακριτική ευχέρεια των ελληνικών Αρχών».

Πρόκειται για την ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού και τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, θέματα που περισσότερο ως «τεχνικά» χαρακτηρίζονται από τους θεσμούς.

Τι έγραψε στο Twitter

«Καλά τα νέα για την Ελλάδα. Ανταποκρίθηκαν σε όλα τα συμφωνηθέντα μέτρα και το Eurogroup στρέφεται τώρα στην τελική αξιολόγηση του προγράμματος του ESM. Η ατζέντα των μεταρρυθμίσεων θα πρέπει να συνεχιστεί πέραν του προγράμματος» ανέφερε μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup ο νέος πρόεδρός του, Μάριο Σεντένο, σε ανάρτησή του στο twitter.

Στην Αθήνα στις 26 Φεβρουαρίου τα τεχνικά κλιμάκια

Όπως ανακοίνωσε εξάλλου ο Πιερ Μοσκοβισί, την Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου θα μεταβούν στην Αθήνα τα τεχνικά κλιμάκια, προκειμένου να ξεκινήσουν τις διαδικασίες για την τέταρτη αξιολόγηση.

Μάλιστα όπως είπε δεν απαιτείται η τυπική ολοκλήρωση της 3ης αξιολόγησης, ενώ παραμένουν ανοιχτά τα μέτωπα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και της επένδυσης του Ελληνικού.

Σχετικά άρθρα