Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Μητσοτάκης συνάντησε τον Γιλντιρίμ στο Μόναχο και του επανέλαβε «τις πάγιες ελληνικές θέσεις»

Ο Μητσοτάκης συνάντησε τον Γιλντιρίμ στο Μόναχο και του επανέλαβε «τις πάγιες ελληνικές θέσεις»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αυστρία, Γενς Στόλτενμπεργκ, Γιώργος Κουμουτσάκος, Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου, Κυριάκος Μητσοτάκης, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, Μπιναλί Γιλντιρίμ, Νέα Δημοκρατία, Νίκολα Ντιμιτρόφ, Ρωσία, Σεμπάστιαν Κουρτς, Σεργκέι Λαβρόφ, Σκόπια, Τουρκία,

Τις πάγιες ελληνικές θέσεις είχε την ευκαιρία να επαναλάβει προς την τουρκική ηγεσία ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντησή του με τον Τούρκο πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ και τον υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, παρουσία του τομεάρχη Εξωτερικών του κόμματος Γ. Κουμουτσάκου στο πλαίσιο της Συνόδου του Μονάχου για την Ασφάλεια, όπως αναφέρει ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας.

Ωστόσο, εδώ γεννιέται μια εύλογη απορία: Αφού γνωρίζει τις πάγιες ελληνικές θέσεις, τις οποίες εξάλλου υπερασπίζεται και η ελληνική κυβέρνηση, γιατί στο εσωτερικό της χώρας επιλέγει τη μικροπολιτική πάνω στα εθνικά μας θέματα και αντιπολιτεύεται την κυβέρνηση στις ίδιες πάγιες ελληνικές θέσεις;

Δηλαδή, πόσο λογικό είναι στο εξωτερικό να υπερασπίζεται -όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΝΔ- τις πάγιες ελληνικές θέσεις και στο εσωτερικό να τις αντιπολιτεύεται;

Επίσης, κατά τη διάρκεια της δεύτερης μέρας του συνεδρίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον νεοεκλεγέντα καγκελάριο της Αυστρίας, κ. Σ. Κουρτς με τον οποίον συζήτησαν ζητήματα των Δυτικών Βαλκανίων, ενώ νωρίτερα είχε συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ συζητώντας διμερή και περιφερειακά θέματα.

Κατόπιν, ο κ. Μητσοτάκης είχε επαφές με τον γενικό γραμματέα του ΝATO, Γιενς Στόλτεμπεργκ, καθώς και με τον Αμερικανό γερουσιαστή της Πολιτείας του Ουισκόνσιν Ρον Τζόνσον.

Σε όλους τους συνομιλητές του, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έθεσε το ζήτημα των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Συνάντηση και με Σκοπιανούς

Ο Tομεάρχης Eξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β´ Αθηνών, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, συναντήθηκε το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου, στο περιθώριο των εργασιών της Συνδιάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια, με τον Υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ κ. Νικολά Ντιμιτρόφ, κατόπιν πρότασης του τελευταίου.

«Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε ανταλλαγή απόψεων για το θέμα της ονομασίας της γειτονικής χώρας».

Η ανακοίνωση της ΝΔ αναφέρει ότι στο ζήτημα της ονομασίας «επαναλήφθηκαν οι εκατέρωθεν γνωστές θέσεις».

Εδώ θα ήταν καλό η Νέα Δημοκρατία να μας αποσαφηνίσει ποιες «γνωστές θέσεις» επανέλαβε.

Να καταλάβει και ο ελληνικός λαός ποιες είναι «οι γνωστές θέσεις» στο ζήτημα της ονομασίας που «επανέλαβε» ο κ. Κουμουτσάκος με τον κ. Ντιμιτρόφ.

Σχετικά άρθρα