Ισλαμικό ΚράτοςΤζιχαντιστές
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γιατί δε θέλει 10 κάλπες για το σκάνδαλο Novartis ο Μητσοτάκης αλλά μόνο μία – Τι φοβάται

Γιατί δε θέλει 10 κάλπες για το σκάνδαλο Novartis ο Μητσοτάκης αλλά μόνο μία – Τι φοβάται

Στη σοβούσα εσωκομματική κρίση που έχει πυροδοτήσει στη ΝΔ το σκάνδαλο Novartis βρίσκει τις ρίζες της η πρόταση που κατατέθηκε από τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη σήμερα για στήσιμο όχι δέκα, όπως προβλέπεται, αλλά μίας κάλπης για την παραπομπή σε προανακριτική επιτροπή των δέκα φερομένων ως εμπλεκομένων πολιτικών προσώπων στο σκάνδλο Novartis.

Και τούτο, διότι με τη ΝΔ να έχει ήδη εμφανή τα σημάδια από τον εσωκομματικό αντίκτυπο της υπόθεσης, μετά και τη διαγραφή Αντώναρου αλλά και το σημερινό “χτύπημα” του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Κώστα Καραμανλή παρουσία του χειροκροτούντος Αντώνη Σαμαρά, η ηγεσία της ΝΔ προσδοκά στην “ομαδοποίηση” των εμπλεκομένων, προκειμένου να μην υπάρξουν “παραφωνίες” στην ψηφοφορία που θα επιτείνουν το κλίμα εσωστρέφειας που επιχειρεί να “κουκουλώσει” η Πειραιώς.

Συγκεκριμένα, πίσω από τη στρατηγική επιλογή αυτή του κ. Μητσοτάκη βρίσκεται η έκδηλη ανησυχία του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης για ενδεχόμενες αποκλίσεις στον αριθμό των ψήφων των εμπλεκόμενων «γαλάζιων» στελεχών κατά τη μυστική ψηφοφορία την ερχόμενη Τετάρτη.

Δηλαδή, ποιο θα είναι το μήνυμα για το εσωτερικό της ΝΔ σε περίπτωση που βουλευτές της ενδέχεται να συμφωνούν περισσότερο στην εμπλοκή και τις ευθύνες κάποιων εκ των 10 εμπλεκόμενων που βρίσκονται στο δυναμικό της ΝΔ, κάτι που θα επιφέρει διαφορετικά αποτελέσματα κατά την καταμέτρηση των ψήφων;

Τι θα γίνει εάν λόγου χάρη ο Αντώνης Σαμαράς ή ο Άδωνις Γεωργιάδης λάβει περισσότερες ψήφους από τον Δημήτρη Αβραμόπουλο ή τον “καραμανλικό” κ. Λυκουρέτζο;

Κάτι τέτοιο, που δεν είναι καθόλου απίθανο να συμβεί δεδομένης της πρωτοφανούς σύγκρουσης καραμανλικών και σαμαρικών στη ΝΔ, θα επιβεβαιώσει τόσο πως η ΝΔ όχι μόνο επιβεβαιώνει την ύπαρξη του σκανδάλου αλλά αλληλοκαρφώνεται, παρέχοντας επί της ουσίας επιβεβαίωση στο Μέγαρο Μαξίμου και τις κυβερνητικές κατηγορίες για τις ευθύνες γύρω από το σκάνδαλο Novartis.

Σχετικά άρθρα