Ισλαμικό ΚράτοςΤζιχαντιστές
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Τάπα” Μοσκοβισί σε Στουρνάρα – Όχι σε προληπτικό μνημόνιο μετά τον Αύγουστο

“Τάπα” Μοσκοβισί σε Στουρνάρα – Όχι σε προληπτικό μνημόνιο μετά τον Αύγουστο

Ταφόπλακα στην εμμονή του Γιάννη Στουρνάρα να υπονομεύσει την καθαρή έξοδο από τα Μνημόνια τον Αύγουστο, με προληπτική πιστωτική γραμμή στήριξης, έβαλε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί.

Είναι προφανές ότι ο Στουρνάρας κινείται στο ίδιο μήκος κύματος διαφόρων κέντρων στο εξωτερικό αλλά και στο εσωτερικό, που ενδιαφέρονται να μην αφήσουν  την Ελλάδα να βγει από την εποπτεία τους, παρά την έξοδο από την κρίση σε λίγους μηνες, επιζητώντας να συνεχίσουν οι ίδιοι να έχουν ρόλο ( πχ Βιζερ ).

Πιο συγκεκριμένα την πεποίθηση ότι δεν θα υπάρξει προληπτική πιστοληπτική γραμμή για την Ελλάδα, μετά τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος του ESM και ότι η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους θα είναι σημαντική, εξέφρασε ο Επίτροπος Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί, σε συνέντευξή του στο euractiv.com.

Ερωτηθείς αν θα υπάρξει προληπτική γραμμή για την Ελλάδα, ο Γάλλος Επίτροπος απάντησε κατηγορηματικά. «Όχι» και πρόσθεσε: «Τίποτα σε σχέση με την Ελλάδα δεν μπορεί να μοιάζει ξανά με υποχρεωτικό πρόγραμμα». Σημείωσε, ωστόσο, ότι η υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων δεν θα πρέπει να σταματήσει, μετά την έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα.

“Θα γίνει κανονική χώρα η Ελλάδα”

Ο Π. Μοσκοβισί εξήγησε ότι μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος, η Ελλάδα θα πρέπει να γίνει κανονικό μέλος της ευρωζώνης.

Αυτό είπε σημαίνει τρία πράγματα: Πρώτον, ότι τους επόμενους μήνες θα έχουμε μια στρατηγική για την ανάπτυξη που θα σχεδιαστεί από την ίδια την Ελλάδα.

Δεύτερον, ότι θα υπάρξει μια «σημαντική» ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, με φιλόδοξα μέτρα, στα οποία όμως δεν θα περιλαμβάνεται «κούρεμα».

Τρίτον, ότι θα υπάρξει η «κατάλληλη» μεταμνημονιακή εποπτεία, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρόκειται για πρόγραμμα. Πάνω σε αυτούς τους «τρεις πυλώνες» θα εργαστούν το Euroworking Group, το Eurogroup και οι ελληνικές αρχές, είπε ο Π. Μοσκοβισί, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι η Ελλάδα θα γίνει «success story».

Σχετικά άρθρα