Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βόμβα Βερναρδάκη: To σκάνδαλο Novartis ισοδυναμεί με ένα ή και δύο μνημόνια

Βόμβα Βερναρδάκη: To σκάνδαλο Novartis ισοδυναμεί με ένα ή και δύο μνημόνια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Σκάνδαλο Novartis, Φαρμακοβιομηχανία, Χριστόφορος Βερναρδάκης,

“Υπάρχει σκάνδαλο που είναι πολύ μεγάλων διαστάσεων και ο μόνος τρόπος για να το εξακριβώσουμε λεπτομερώς και να το προσωποποιήσουμε, εάν μπορεί να προσωποποιηθεί, είναι να ακολουθήσουμε τη συνταγματική και νόμιμη διαδικασία” τόνισε ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Πρακτορείο 104,9 FM”.

“Είναι σαφές ότι υπάρχει σκάνδαλο. Αυτό δεν νομίζω ότι το αμφισβητεί κανείς. Ότι υπάρχει σκάνδαλο αυτό είναι δεδομένο. Εδώ υπάρχει κατασπατάληση τεράστιων πόρων, που ισοδυναμούν με ένα ή και δύο μνημόνια.

Μην ξεχνάτε πως φαρμακευτική δαπάνη και δαπάνες Υγείας, εξοπλισμοί και υπερτιμολογήσεις στα κατασκευαστικά έργα είναι οι τρεις βασικοί πυλώνες δημιουργίας του τεράστιου δημόσιου χρέους της χώρας, εκ των οποίων έχει προκύψει προφανώς πλουτισμός.

Τώρα σε ποιους κι αν πιάνει και πολιτικά πρόσωπα, αυτό είναι κάτι που προφανώς δεν μπορεί να το πει κανείς” ανέφερε ο κ. Βερναρδάκης.

Σημείωσε δε ότι μέχρι να διερευνηθεί πλήρως αυτή η υπόθεση “πρέπει να κρατήσουμε ότι πρώτον, υπάρχει σκάνδαλο, ότι το σκάνδαλο είναι πολύ μεγάλων διαστάσεων και ο μόνος τρόπος για να το εξακριβώσουμε λεπτομερώς και να το προσωποποιήσουμε, εάν μπορεί να προσωποποιηθεί, είναι να ακολουθήσουμε τη συνταγματική και τη νόμιμη διαδικασία”.

“Νομίζω ότι όλοι συμφωνούμε πια ότι υπάρχει σκάνδαλο. Δεν νομίζω ότι υπάρχουν πλευρές που δεν το συνομολογούν αυτό. Το συνομολογούν και πλευρές από τη Νέα Δημοκρατία και από το Κίνημα Αλλαγής και από άλλες πλευρές” πρόσθεσε ο υπουργός Επικρατείας.

Σε ό,τι αφορά την πρόταση για συγκρότηση προανακριτικής για την υπόθεση, ο κ. Βερναρδάκης είπε ότι στόχος είναι να πέσει φως και “να μην κρύψουμε τίποτα στο χαλί χωρίς βεβαίως να επιδοθούμε σ’ ένα κυνήγι μαγισσών”.

Ο υπουργός Επικρατείας χαρακτήρισε “αδικαιολόγητο” τον θόρυβο γύρω από τους προστατευόμενους μάρτυρες, σημείωσε ότι “κανείς δεν τους γνωρίζει” και εξήγησε πως “αυτό που είναι γνωστό και από τα ίδια τα δημοσιεύματα είναι πως ένα μέρος των προστατευόμενων μαρτύρων και των μαρτύρων της υπόθεσης προερχόταν από το εσωτερικό της εταιρείας και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό”, επισημαίνοντας πως αυτό προφανώς εννοούσε και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης για το σχετικό θέμα.

“Η μόνη απάντηση σ’ όλο αυτόν τον θόρυβο είναι ότι με πολλή ψυχραιμία, χωρίς κυνήγι μαγισσών, βούληση όλων θα πρέπει να είναι η πλήρης διαλεύκανση με τους όρους που επιτάσσει το Σύνταγμα και οι νόμοι της χώρας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης” υπογράμμισε ο υπουργός.

Σχετικά άρθρα