Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γιάννης Μπουτάρης: Παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις μου για το αεροδρόμιο «Μακεδονία»

Γιάννης Μπουτάρης: Παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις μου για το αεροδρόμιο «Μακεδονία»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αεροδρόμιο Μακεδονία, Γιάννης Μπουτάρης, Δήμος Θεσσαλονίκης, Θεσσαλονίκη, Μακεδονία, Σκόπια, Τοπική Αυτοδιοίκηση,

Για παρερμηνεία των δηλώσεων του αναφορικά με τα περί αλλαγής ονόματος του αεροδρομίου «Μακεδονία» έκανε λόγο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, σε νεότερες δηλώσεις του που έκανε λόγω των επικριτικών σχολίων που δέχθηκε.

Σύμφωνα με το voria.gr, ο κ. Μπουτάρης ανέφερε ότι απομονώθηκε μια φράση υπό ένα σύνολο προβληματισμών που εξέφρασε και αποδόθηκε παντελώς λανθασμένα.

«Δεν ζήτησα ούτε ζητώ την αλλαγή του ονόματος του αεροδρομίου, ούτε για τίποτε άλλο που φέρει το όνομα Μακεδονία. Αυτό είναι ξεκάθαρο», πρόσθεσε και αναφορικά με τη πρότασή του στον ΣΚΑΪ να ονομαστεί «Νίκος Γκάλης» υποστήριξε ότι ρωτήθηκε και απάντησε για την περίπτωση που τεθεί τέτοιο ζήτημα».

Επίσης τόνισε ότι την ώρα που τον πήραν τηλέφωνο κοιμόταν και δεν κατάλαβε καλά.

Εξάλλου, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ανέφερε πως αυτό που είπε και δεν το παίρνει πίσω «είναι ότι στο ζήτημα αυτό έχουμε χάσει προ πολλού, αφού ήδη 140 κράτη έχουν αναγνωρίσει τη γειτονική χώρα με το όνομα Δημοκρατία της Μακεδονίας».

«Είμαι ο μόνος που έχει το θάρρος να λέει τα πράγματα με το όνομά τούς και όλοι οι εθνολαϊκιστές που σήμερα βγαίνουν και με κατηγορούν είναι αυτοί που ευθύνονται για την ήττα αυτή», επεσήμανε.

Όλα ξεκίνησαν με τοποθέτησή του στο δημοτικό συμβούλιο της συμπρωτεύουσας με τον δήμαρχο να τονίζει πως όλοι οι τουρίστες που προσγειώνονται στην Θεσσαλονίκη νομίζουν πως φτάνουν στα Σκόπια!

«Πρέπει να δούμε και εμείς τι θα γίνει με τα δικά μας. Θα κρατήσουμε το Μακεδονία στο αεροδρόμιο και τα ΚΤΕΛ; Κατεβαίνουν οι τουρίστες και νομίζουν κατεβαίνουν στα Σκόπια.

»Το πρόβλημα είναι πολλαπλό θα μας τυραννάει χρόνια, ακόμα και να υπάρξει συμφωνία. Χάσαμε και έχουμε υποστεί συστηματικές και συνεχόμενος ήττες. Ακόμα και το μακεδονικό χαλβά χάσαμε», είπε.

Το πρωί της Τρίτης, σε τηλεφωνική σύνδεση με την πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, ο κ. Μπουτάρης, δεν φάνηκε να μετανοεί, λέγοντας πως «χάσαμε στην διαμάχη με τα Σκόπια και θα πρέπει να κάνουμε υποχωρήσεις προκειμένου να μην ξύνουμε πληγές».

Ερωτηθείς εάν με τις τοποθετήσεις του δίνει πάτημα στους Σκοπιανούς στην διαπραγμάτευση να ζητήσουν περισσότερα είπε πως δεν περιμένει τους γείτονες να μας πάρουν την Θεσσαλονίκη, αλλά η Ελλάδα έχει χάσει πολλά τα τελευταία χρόνια από την διαμάχη με το όνομα.

Ωστόσο δεν διευκρίνισε τι ακριβώς έχει χάσει, αφού σε σχετική ερώτηση απάντησε εμμέσως λέγοντας πως η Τουρκία πλέον έχει προσεγγίσει τα Σκόπια που θα μπορούσαν να έχουν γίνει όπως είπε νομαρχία της Ελλάδος.

Επί της ονομασίας του αεροδρομίου πάντως ο ίδιος προσπάθησε να αποφύγει να δώσει σαφή απάντηση σχετικά με το εάν προτείνει επίσημα την μετονομασία του λέγοντας πως εάν τίθετο τέτοιο ζήτημα θα πρότεινε την ονομασία «Νίκος Γκάλης».

Σχετικά άρθρα