Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μοσκοβισί: Δεν πρέπει να χάσουμε ή να κάνουμε λάθος στα τελευταία 100 μέτρα

Μοσκοβισί: Δεν πρέπει να χάσουμε ή να κάνουμε λάθος στα τελευταία 100 μέτρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Χαρίτσης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Πιέρ Μοσκοβισί,

Ο Ευρωπαίος επίτροπος, Πιέρ Μοσκοβισί, εξέφρασε προς τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρη Παπαδημητρίου και τον αναπληρωτή υπουργό, Αλέξη Χαρίτση, την ικανοποίησή του για τα αναπτυξιακά βήματα της ελληνικής οικονομίας, κατά τη συνάντησή τους στο υπουργείο Οικονομίας.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι συμφώνησε με τον υπουργό Οικονομίας να υπάρξει πλήρης συνεργασία ώστε η ελληνική αναπτυξιακή στρατηγική που δημιουργείται να είναι πειστική, να τη συμμερίζονται όλοι και να δημιουργεί συναινέσεις.

Οι δηλώσεις Μοσκοβισί:

Συγκεκριμένα, μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Μοσκοβισί δήλωσε:

«Συζητήσαμε με τον υπουργό Παπαδημητρίου για τα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν προκειμένου να μπορέσουμε να βγούμε με επιτυχία από το ελληνικό Πρόγραμμα.

Για μένα το κλειδί είναι ότι διατηρείται η ανάπτυξη, ότι η Ελλάδα δημιουργεί τα δικά της εργαλεία, ώστε να έχει μια δική της ελληνική στρατηγική και μεταξύ αυτών των εργαλείων είναι η δημιουργία μιας εθνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, όπως υπάρχει σε άλλες χώρες.

Νοιώθω ανακουφισμένος από όσα έχουν ήδη γίνει, από το γεγονός ότι η πρόοδος των εργασιών είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.

Συμφωνήσαμε με τον κ. Παπαδημητρίου ότι θα συνεργαστούμε πλήρως, ώστε αυτή η ελληνική αναπτυξιακή στρατηγική να είναι πειστική, να τη συμμερίζονται όλοι και να δημιουργεί συναινέσεις. Για αυτό το σκοπό θα παραμείνουμε σε στενή επαφή, τόσο σε υπουργικό όσο και σε τεχνικό επίπεδο, προκειμένου να πετύχουμε.

Γιατί το συμπέρασμά μου τώρα που φεύγω από την Ελλάδα, είναι ότι πρέπει όλοι να δουλέψουμε για μια επιτυχή έξοδο από το πρόγραμμα, τον Ιούνιο, τον Αύγουστο, καθώς το 85% με 90% της πορείας έχει ήδη γίνει. Δεν πρέπει να χάσουμε ή να κάνουμε λάθος, στα τελευταία 100 μέτρα».

Σχετικά άρθρα