Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ομαδικά πυρά Σαμαρά και Αβραμόπουλου κατά Καραμανλή – «Παιδάκι ήταν ο Καραμανλής και δεν καταλάβαινε;»

Ομαδικά πυρά Σαμαρά και Αβραμόπουλου κατά Καραμανλή – «Παιδάκι ήταν ο Καραμανλής και δεν καταλάβαινε;»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άδωνις Γεωργιάδης, Αννέτα Καββαδία, Αντώνης Σαμαράς, Γιώργος Τράγκας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Ευάγγελος Αντώναρος, Κώστας Καραμανλής, Νέα Δημοκρατία, Σκάνδαλο Novartis,

H βαθιά ρήξη που επισημοποιήθηκε στην ΝΔ μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου Novartis είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Οι ρίζες της πολιτικής κόντρας ΣαμαράΚαραμανλή είναι παλιά και έχει τις ρίζες της αμέσως μετά την εκλογή του Μεσσήνιου πολιτικού στην ηγεσία της ΝΔ.

Δεν είναι τυχαίο ότι πλέον οι καραμανλικοί αποκαλούν «τσίρκουλο» τον Άδωνι και ζητούν σε πρώτη φάση να του τραβήξει κάποιος το αυτί, ούτε ότι οι σαμαρικοί εξαπολύουν σφοδρές και προσωπικές επιθέσεις στον Κ. Καραμανλή αποκαλώντας τον ως «Σημίτη της Δεξιάς», δηλαδή τον πρωθυπουργό που έβλεπε να τους υπουργούς του να εμπλέκονται στα σκάνδαλα και ο ίδιος να μην έχει καμία ευθύνη.

Ο Καραμανλής στο στόχαστρο

Στο νέο γύρο του εμφυλίου που έχει ξεσπάσει το σύνθημα το έδωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης που δηλώνει δημοσίως ότι ο «συγγραφέας» της σκευωρίας είναι ένας στενός συνεργάτης του Κώστα Καραμανλή.

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος που ήταν διοικητής της ΕΥΠ επί κυβέρνησης Κ. Καραμανλή.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης επίσης βλέπει πίσω από τις ερωτήσεις που δεν του αρέσουν στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής που κάνει η Α. Καββαδία είναι το γεγονός ότι είχε διοριστεί από τον περιβάλλον του Μαξίμου επί Κώστα Καραμανλή στην ΕΡΤ.

Φυσικά δεν το απέδειξε και ο στόχος του προφανώς δεν ήταν να «αποκαλύψει» ή να «πλήξει» την Α. Καββαδία αλλά να βγάλει τον Κώστα Καραμανλή στην σέντρα της εσωκομματικής αρένας.

Τράγκας στα Παραπολιτικά: Ο Καραμανλής ήξερε

Η νέα επίθεση κατά του Κώστα Καραμανλή ήρθε από τον Γ. Τράγκα που στην εκπομπή του στα Παραπολιτικά «αποκάλυψε» ότι ο Καραμανλής ήξερε τα πάντα για τις προμήθειες των εμβολίων που έκανε ο Δ. Αβραμόπουλος και τώρα το όνομά του φιγουράρει στην λίστα των πολιτικών που εμπλέκονται με τον έναν ή άλλον τρόπο στο σκάνδαλο Novartis.

Ο Αβραμόπουλος βάζει στο κάδρο τον Καραμανλή

Το νέο μεγάλο χτύπημα κατά του Κώστα Καραμανλή όμως ήρθε από το στόμα του πρώην υπουργού υγείας Δ. Αβραμόπουλου που σε συνέντευξη που παραχώρησε το μεσημέρι έβαλε δύο φορές στο κάδρο τον πρώην πρωθυπουργό χρησιμοποιώντας πολύ χαρακτηριστικές και απαξιωτικές, θα λέγαμε, φράσεις.

«Τι ήταν ο Καραμανλής; Κανένα παιδάκι που δεν καταλάβαινε;» είπε χαρακτηριστικά ο Δ. Αβραμόπουλος.

Όμως δεν έμεινε εκεί και παρφράζοντας την γνωστή ρήση Πάγκαλου «μαζί τα φάγαμε» στην ουσία ο Δ. Αβραμόπουλος εξήγησε ότι… «μαζί τα αποφασίσαμε».

«Η επιστολή στον Παπανδρέου και οι δημόσιες δηλώσεις πριν την κυβερνητική επιτροπή δείχνουν ακριβώς το αντίθετο. Ότι ο Πρωθυπουργός είχε επίγνωση και συμπεριφέρθηκε με ευθύνη και αποτελεσματικότητα..» κατέληξε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

«Όσοι πλήγωσαν την παράταξη δεν έχουν θέση σ΄ αυτήν»

Αν και ακόμη δεν υπάρχει αντίδραση για τα όσα υποστήριξε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος το καραμανλικό στρατόπεδο έχει ήδη ρίξει τις τροχιοδεικτικές βολές του κατά του Α. Σαμαρά.

Και αυτό κανείς από το καραμανλικό μπλοκ δεν ξεχνά ότι ο Αντώνης Σαμαράς είχε πυροβολήσει το χέρι που τον είχε βοηθήσει.

Ήταν στις αρχές του 2010 όταν ο Μεσσήνιος πολιτικός είχε προχωρήσει σε εκκαθάριση των καραμανλικών από τον μηχανισμό και την ΚΟ της ΝΔ.

Είχε χρησιμοποιήσει το Βατοπέδι και την Siemens για να δηλώσει ότι «όσοι πλήγωσαν την παράταξη δεν έχουν θέση σ΄ αυτήν».

Οι Καραμανλικοί δεν μπορούν να το ξεχάσουν αφού χωρίς να έχει καταδικαστεί κανείς ο Σαμαράς τους έδωσε βορά στα πρωτοσέλιδα με το στίγμα του «λερωμένου» πολιτικού.

Γ. Βουλγαράκης, Αλογοσκούφης, Παυλίδης, Ρουσόπουλος έβλεπαν να απομακρύνονται από λίστες και πόστα και μια σειρά σαμαρικών ανθρώπων να παίρνουν τις θέσεις κλειδιά. Ανάμεσά τους και οι νεοφερμένοι Βορίδης και Άδωνις.

«Τσίρκουλο ο Άδωνις»

Ο Ε. Αντώναρος, κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης Καραμανλή, δεν είναι τυχαίο που βγήκε και αποκάλεσε στο facebook τον Α. Γεωργιάδη «τσίρκολο» και αντιπρόεδρο με «δοτό ρόλο».

Συγκεκριμένα έγραψε: «Ο καθένας έχει το δικαίωμα να αυτοχαρακτηρίζεται και να αυτοπροσδιορίζεται με τη συμπεριφορά του. Ακόμη κι αν γίνεται “τσίρκολο”, όπως λέγανε οι παλιότεροι. Αυτά όσο είναι μονάδα κι εκπροσωπεί τον εαυτό του. Όχι όμως όταν έχει θεσμικό ρόλο – και μάλιστα δοτό. Τότε όσα λέει κι όσα κάνει ρίχνουν αναπόφευκτα τη σκιά τους στον θεσμό που εκπροσωπεί. Αυτό είναι απαράδεκτο κι ασυγχώρητο- ειδικά όταν η διαδρομή του στον χώρο που λέει ότι θέλει να ανήκει είναι σύντομη κι αμιφισβητήσιμη. Κάποιος πρέπει να του τραβήξει το αυτί. Τουλάχιστον. Χωρίς χάσιμο χρόνου».

Κωδικός «Διώξε τον Άδωνι»

Αν το πρώτο βήμα είναι να του τραβήξει κάποιος το αυτί όπως γράφει ο Ευάγγελος Αντώναρος το σίγουρο είναι ότι πολλοί βουλευτές που δεν βλέπουν με καθόλου εύσχημο τρόπο την πορεία που διαγράφει στη ΝΔ ο Α. Γεωργιάδης θέτουν θέμα παραίτησής του στους διαδρόμους, μετά τις αποκαλύψεις στο σκάνδαλο Novartis.

Πολλοί θεωρούν ότι είναι θέμα χρόνου να ακουστεί δημόσια η πρόταση αυτή και όχι μόνο. Την πρώτη νύξη την έκανε ο βουλευτής Π.Βλάχος.

Σε ερώτηση του Κώστα Λασκαράτου για το κατά πόσο δυσκολεύει τη ΝΔ το γεγονός καθώς βάλλεται στην ουσία η ηγεσία της και εάν «θα ήταν σκόπιμο να γίνει παύση σε αυτά τα ανώτερα καθήκοντα» ο Γιώργος Βλάχος υπενθύμισε ότι «στην περίπτωση Βατοπεδίου όσων τα ονόματα εμπλέκονταν χωρίς να φύγουν από τη ΝΔ, χωρίς να φύγουν από βουλευτές, έμειναν εκτός καθηκόντων», υπογραμμίζοντας παράλληλα πως ο κ. Γεωργιάδης δεν είναι εκλεγμένος αλλά δοτός.

«Είναι ένα θέμα που θα το αξιολογήσει ο πρόεδρος του κόμματος. Γιατί ως γνωστόν οι αντιπρόεδροι είναι επιλογή των προέδρων και δεν εκλέγονται, δεν είναι εκλεγμένοι. Ο πρόεδρος μπορεί να κρίνει καλύτερα. Ο πρόεδρος έχει όλα τα στοιχεία και μπορεί να κρίνει καλύτερα από μένα» κατέληξε ο κ. Βλάχος, στέλνοντας εμμέσως πλην σαφώς μήνυμα στον Πρόεδρο της ΝΔ να αναλάβει δράση…

Αν το μακεδονικό ήταν η ευκαιρία να βγούν στην επιφάνεια τα τρία κόμματα που συγκροτούν την ΝΔ το σκάνδαλο της Novartis είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για όλους.

Και όπως φαίνεται ο εμφύλιος πόλεμος θα είναι μέχρι τελικής πτώσης! Το θέμα είναι ποιοι θα πέσουν πρώτοι…

Σχετικά άρθρα