Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Σαμαράς ξεκινά εμφύλιο στη ΝΔ και εκβιάζει Κυριάκο για Novartis – Πυρά και στην αμερικανική πρεσβεία!

Ο Σαμαράς ξεκινά εμφύλιο στη ΝΔ και εκβιάζει Κυριάκο για Novartis – Πυρά και στην αμερικανική πρεσβεία!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για FBI - Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών, Άδωνις Γεωργιάδης, Αντώνης Σαμαράς, Διαφθορά, Εισαγγελία Διαφθοράς, Ευάγγελος Αντώναρος, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία, Σκάνδαλο Novartis, Σκόπια,

Καζάνι που βράζει είναι η ΝΔ μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις που έχουν πυροδοτήσει οι αποκαλύψεις για το πρωτοφανές σκάνδαλο Novartis.

Με σειρά άρθρων που δημοσιεύει το σαμαρικό Antinews εξαπολύεται μια πρωτοφανής επίθεση κατά του Κ. Καραμνλή και της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα ενώ προειδοποιεί τον Κ. Μητσοτάκη για την στάση που ακολουθήσει ενώ συνδέει και το συλλαλητήριο που θα γίνει στην Πάτρα υπό την ομπρέλα της «πατριωτικής στάσης» που κρατά ο Αντ. Σαμαράς.

«Η αμερικανική πρεσβεία…»

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανάρτηση με τίτλο «Αποκάλυψη: Γιατί θέλουν να εξοντώσουν τον Σαμαρά» βλέπει τις ΗΠΑ πίσω από τις αποκαλύψεις αφού όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά «τη διαδικασία για να βγουν όλα στη φόρα την έχουν κινήσει οι αμερικανικές Αρχές» και μάλιστα αναφέρει:

«Όπως λένε καλά πληροφορημένες πηγές, το στήσιμο της υπόθεσης ενισχύθηκε και από την Αμερικανική Πρεσβεία προκειμένου, όπως λένε, να “καθαρίσουν την αυλή του Μητσοτάκη από τους ενοχλητικούς, αλλά και για να δικαιώσουν τον Κώστα Καραμανλή”».

Δεν είναι τυχαία στο πλαίσιο αυτό και η διαρροή συνεργατών του σήμερα, στην οποία ούτε λίγο ούτε πολύ επιχειρεί να διαψεύσει και το FBI στον απόηχο των εγγράφων που διέρρευσαν από τη δικογραφία.

«Δεξιός Σημίτης ο Καραμανλής»

Σε άλλο σημείο του κειμένου υπάρχει μια ιδιαίτερη επισήμανση για τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή που παραμένει στο «απυρόβλητο» ενώ διαβλέπει τον κίνδυνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης να «καθαρίσει το κόμμα» από όσους εμπλέκονται στην έρευνα για το σκάνδαλο Novartis.

«Προφανώς μια ομάδα πατριωτών πολιτικών που δεν είναι αρεστοί ούτε στις ΗΠΑ, ούτε στα ευρωπαϊκά κέντρα εξουσίας.

»Αυτούς πρέπει να τους “φάνε” ζωντανούς και το σκάνδαλο της Novartis είναι μια καλή ευκαιρία. Ο “χρήσιμος ηλίθιος” ενισχύει τη θέση του στην εξουσία, ο Κυριάκος καθαρίζει το κόμμα από “αυτούς που τον σέρνουν δεξιά”, όπως θα έλεγαν διάφοροι φιλελεύθεροι μεσαιοχωρίτες ενώ ο Καραμανλής μένει στο απυρόβλητο λες και αν οι μίζες έτρεχαν τόσο πολύ αυτός θα έκανε τον τροχονόμο. Ένας Σημίτης δηλαδή της ΝΔ» σημειώνεται στο άρθρο του Antinews.

Εξάλλου προχθές στην πρώτη του τοποθέτηση ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς φρόντισε να θυμίσει το «καραμανλικό» παρελθόν του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, τον οποίο και απείλησε ότι θα μηνύσει, στέλνοντας σαφές πολεμικό μήνυμα προς τον Κώστα Καραμανλή.

«Ο Κυριάκος να είναι προσεκτικός»

Με έμμεσο πλην σαφή τρόπο το κείμενο του Antinews καλεί τον Κ. Μητσοτάκη να προσέχει αφού αν προχωρήσει σε εκκαθαρίσεις λόγω του σκανδάλου θα υποστεί τις συνέπειες μιας νέας εκλογικής αποτυχίας.

«Ο Κυριάκος και η ΝΔ θα πρέπει να είναι προσεκτικοί. Κάποιοι στήνουν παγίδα για να πέσει μέσα η παράταξη λέγοντας ότι κάνουν “δώρο” στην ηγεσία της. Αλλά όπως έχουμε ξαναπεί: Δεξιό κόμμα χωρίς τη δεξιά είναι η καλύτερη προσφορά στους αριστερούς» γράφει το Antinews.

«One man show του Σαμαρά ήταν το συλλαλητήριο»

Πίσω από το σκάνδαλο της Novartis και την εμπλοκή του FBI τo Antinews θεωρεί βρίσκεται ο «τρόμος» των… ξένων κύκλων όταν είδαν την θριαμβευτική επανεμφάνιση του Α.Σαμαρά στο συλλαλητήριο της Αθήνας για την Μακεδονία.

«Ότι το συλλαλητήριο που ήταν one man show από τον Σαμαρά ενόχλησε πολύ και τους Αμερικανούς αλλά και τους Ευρωπαίους που θέλουν να “κοντύνουν” την Ελλάδα» σημειώνει το άρθρο και τονίζει ότι χτυπώντας τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο κάποιοι θέλουν η κεντροαριστερά να μην περάσει στην ΝΔ.

Πολλά… συλλαλητήρια

Σε άλλη ανάρτηση με τίτλο «Η οργή του λαού δεν καταστέλλεται!!!» το Antinews βλέπει ότι στόχος των αποκαλύψεων για το σκάνδαλο της Novartis, είναι να θάψουν τα συλλαλητήρια όμως σύμφωνα με το Antinews ο λαός αντιστέκεται.

«Φαίνεται ότι ο κόσμος αντιλήφθηκε το βρώμικο παιχνίδι της κυβέρνησης και απαντάει με νέο συλλαλητήριο, αυτή τη φορά στην Πάτρα.

»Συγκεκριμένα, στη σελίδα «Συλλαλητήριο για την Μακεδονία μας – Πάτρα 25 Φεβρουαρίου» στο Facebook, αναφέρεται ότι το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στις 2 το μεσημέρι της Κυριακής 25 Φεβρουαρίου στην πλατεία Γεωργίου και ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή χιλιάδες άτομα.

»Δεν ξέρουμε αν θα έχει ανάλογη επιτυχία με αυτά της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας. Κατά τη γνώμη μας δεν έχει σημασία. Η ουσία είναι ότι επιτέλους ο λαός ξεσηκώθηκε και αντιδρά» γράφει το Antinews.

ΝΔ κατά Άδωνη;

Το σίγουρο είναι ότι οι αποκαλύψεις για το σκάνδαλο της Novartis έχουν ενεργοποιήσει μια σειρά από αντίρροπες τάσεις στην ΝΔ.

«Τα μαχαίρια δεν είναι έτοιμα να βγουν. Έχουν βγει ήδη από το θηκάρι» σημείωνε γαλάζιος βουλευτής σε συνομιλητές του επιβεβαιώνοντας.

Την Τρίτη, μία ημέρα μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου, ο στενός συνεργάτης του Κώστα Καραμνλή, Ευάγγελος Αντώναρος έγραψε στο facebook κατά του Άδωνη Γεωργιάδη, χωρίς να το κατονομάζει, αναφέροντάς τον ως τον «εν λόγω αντιπρόεδρο — που μου διαφεύγει αυτη τη στιγμη το όνομα του».

Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Κ.Καραμανλή έγραψε στο facebook:

«Δεν ξέρω αν είναι σωστή η είδηση. Αλλά κάπου διάβασα οτι κάποιος αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας — που αποκλείεται να είναι ο μετρημένος Κωστής Χατζηδάκης — συνεχάρη κάποιον προκατοβολικά επειδή λέει θα είναι ο επόμενος δήμαρχος Αθηναίων. Τώρα που το σκέφτομαι, δεν μπορεί. Λάθος θα είναι. Γιατί, αν θυμάμαι καλά ο Πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητοτάκης δεν έχει δώσει μέχρι στιγμής κανένα χρίσμα. Επίσημο η ανεπίσημο. Εκτός κι εάν ο εν λόγω αντιπρόεδρος — που μου διαφεύγει αυτή τη στιγμή το όνομα του — έχει (αυτο)εξουσιοδοτηθει να παίρνει ο ίδιος τέτοιες αποφάσεις».

*Το TRIBUNE έχει άλλη ανάλυση από το Antinews. Στη δική μας αίσθηση καμία δεξιά δεν καταδιώκεται ούτε κάποιος πατριωτικός χώρος. Αυτές είναι βολικές θεωρίες συνωμοσίας μιας μικρής παρέας. Ωστόσο, στη δική μας αίσθηση πάντα, όσοι υπηρέτησαν τα μνημονιακά χρόνια πειθήνια το Βερολίνο, όσοι γερμανόφιλοι και πρόθυμοι συνεργάτες της λαίλαπας που σάρωσε την πατρίδα μας, όσοι φόρεσαν τις κουκούλες και έδειχναν τον ελληνικό λαό, όλοι αυτοί καλά θα κάνουν να ανησυχούν. Διότι οι γεωπολιτικές ισορροπίες άλλαξαν.

Σχετικά άρθρα