Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κοντονής: Μεγαλύτερο το σκάνδαλο της Novartis από εκείνο της Siemens

Κοντονής: Μεγαλύτερο το σκάνδαλο της Novartis από εκείνο της Siemens
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Siemens, Δικαιοσύνη, Σκάνδαλο, Σκάνδαλο Novartis, Σταύρος Κοντονής, Υπουργείο Δικαιοσύνης, Φάρμακα, Φαρμακοβιομηχανία,

Για «μέγα ζήτημα» έκανε λόγο ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, σε συνέντευξή στον ραδιοφωνικό σταθμό Πρακτορείο FM, αναφερόμενος στην υπόθεση της Novartis, θυμίζοντας και την προ έτους εκτίμησή του ότι το σκάνδαλο θα αποδειχθεί μεγαλύτερο εκείνου της Siemens.

«Κάτι», πρόσθεσε, «που επιβεβαιώνεται σήμερα από το γεγονός ότι υπήρξε μεγαλύτερη απώλεια χρημάτων για το ελληνικό Δημόσιο, αλλά και μεγαλύτερη ηθική απαξία».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης παρατήρησε ότι σε μια περίοδο που ο συμπολίτης μας δεν μπορεί να βρει φάρμακα, κάποιοι τα υπερκοστολογούσαν, μια υπερκοστολόγηση που είχε εν συνεχεία, επίπτωση στις τιμές των φαρμάκων σε άλλες 29 χώρες.

Συνεπώς, η υπόθεση έχει ηθικές, οικονομικές και διεθνείς πλευρές, συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς για τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και τη συμμετοχή της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης, ο κ. Κοντονής είπε χαρακτηριστικά: «Όλοι μας έχουμε μείνει εμβρόντητοι από την έκταση».

Στο ερώτημα περί παραγραφής απάντησε πως, ναι, κάποια αδικήματα σίγουρα έχουν παραγραφεί, υπάρχουν όμως και άλλα, που χαρακτηρίζονται «διαρκή» και δεν έχουν παραγραφεί (δωροδοκία, ξέπλυμα μαύρου χρήματος).

Εξάλλου, εξέφρασε την άποψη ότι η επίμαχη δικογραφία για τη Novartis μπορεί να συσχετισθεί με το έργο της εξεταστικής επιτροπής για την Υγεία, οι εργασίες της οποίας είναι σε εξέλιξη.

Χαρακτήρισε «αστειότητες» τις ενστάσεις της αντιπολίτευσης, σημειώνοντας πως «όσοι μιλάνε, θα πρέπει να ξέρουν ότι φτάσαμε εδώ, μετά από εισαγγελική έρευνα ενός έτους». «Καμία πολιτική δίωξη», επεσήμανε.

Ακόμη, υπογράμμισε ότι εκείνοι που υμνούσαν τους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς, τώρα θα πρέπει να αποδείξουν ότι σέβονται τις διαδικασίες.

Αναφορικά με τις απειλές του αντιπροέδρου της Ν.Δ. Άδωνι Γεωργιάδη ότι θα στείλει κόσμο στη φυλακή, ο κ. Κοντονής απάντησε:

«Καμιά φορά μπορεί να συμβεί το αντίθετο» και πρόσθεσε ότι είναι πολύ νωρίς να προβαίνουν σε τέτοιου τύπου δηλώσεις οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση.

Σχετικά άρθρα