Ισλαμικό ΚράτοςΤζιχαντιστές
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στην Αθήνα ο Μοσκοβισί την Τετάρτη – Ποιους θα συναντήσει

Στην Αθήνα ο Μοσκοβισί την Τετάρτη – Ποιους θα συναντήσει

Στην Αθήνα θα βρίσκεται στις 8 και 9 Φεβρουαρίου ο Επίτροπος, Πιέρ Μοσκοβισί, αρμόδιος για τις Οικονομικές και τις Δημοσιονομικές Υποθέσεις, την Φορολογία και τα Τελωνεία.

Την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο Επίτροποςθα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Προκόπιο Παυλόπουλο (ώρα 9:30) καθώς και με τον Πρωθυπουργό, κ. Αλέξη Τσίπρα (ώρα 15:00), όπως ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Την ίδια μέρα ο Μοσκοβισί θα πραγματοποιήσει επίσης συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο, ενώ την επομένη, Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου, με τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Δημήτρη Παπαδημητρίου και τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Αλέξανδρο Χαρίτση.

Παράλληλα, στις 8/2 θα συναντηθεί με την Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής του “Κινήματος Αλλαγής”, κα. Φώφη Γεννηματά και στις 9/2 με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στις 9/2 ο θα μεταβεί στη Βουλή των Ελλήνων και θα απευθύνει ομιλία στα μέλη της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων και της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων σχετικά με το μέλλον της Ευρώπης και την εμβάθυνση της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης (ώρα 9:15).

Όσον αφορά το υπόλοιπο πρόγραμμα της επίσκεψης του Επιτρόπου διαμορφώνεται ως εξής:

– Στις 8/2, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΕΒ, κ. Θεόδωρο Φέσσα καθώς και με εκπροσώπους του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), επίσκεψη στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και κεντρική ομιλία στο “The World in 2018 Gala Dinner” του The Economist (ώρα 19:30).

– Στις 9/2, ο Επίτροπος Μοσκοβισί θα πραγματοποιήσει ομιλία σε φόρουμ με θέμα “Grèce: les chemins de l’espoir – Ελλάδα: οι δρόμοι της ελπίδας” (ώρα 11:00).

Με αφορμή την επίσκεψη του κ. Moscovici στην Αθήνα, ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, κ. Γιώργος Μαρκοπουλιώτης, δήλωσε:

«Καλωσορίζουμε τον Επίτροπο Moscovici στην Ελλάδα για μια επίσκεψη βαρύνουσας σημασίας δεδομένων τόσο της χρονικής στιγμής κατά την οποία πραγματοποιείται όσο και του πλήθους των συναντήσεων που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκειά της. Η Επιτροπή Γιούνκερ αλλά και ο Επίτροπος Mοσκοβισί προσωπικά έχουν στηρίξει και συνεχίζουν να στηρίζουν την Ελλάδα για την οριστική έξοδο από την πολυετή κρίση αλλά και την εδραίωση ενός σταθερού πλαισίου που θα προσελκύει επενδύσεις και θα προωθεί τη βιώσιμη ανάπτυξη στην χώρα».

Σχετικά άρθρα