Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το VMRO-DPMNE του ψευδομακεδονισμού «ανησυχεί» από τα συλλαλητήρια στην Ελλάδα

Το VMRO-DPMNE του ψευδομακεδονισμού «ανησυχεί» από τα συλλαλητήρια στην Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαλκάνια, Μάθιου Νίμιτς, Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), Σκόπια, Χρίστιαν Μίτσκοσκι,

Το κατεξοχήν κόμμα του ψευδομακεδονισμού στα Σκόπια, το εθνικιστικό VMRO-DPMNE, που κυβερνούσε το πολυεθνικό κρατίδιο επί μια δεκαετία και το έκανε… Ντίσνεϊλαντ, «ανησυχεί» για τα συλλαλητήρια στην Ελλάδα.

Στη συνάντηση του επικεφαλής του κόμματος, Χρίστιαν Μίτσκοσκι με τον διαμεσολαβητή του ΟΗΕ για το ζήτημα της ονομασίας, Μάθιου Νίμιτς, το VMRO-DPMNE εξέφρασε την ανησυχία του σχετικά με ορισμένα βήματα στην ελληνική κοινωνία που ερεθίζουν και ενθαρρύνουν αρνητικά συναισθήματα προς τη «Δημοκρατία της Μακεδονίας» και δεν είναι χρήσιμα σε αυτήν τη διαδικασία.

«Από το VMRO-DPMNE έχει επισημανθεί ότι για την απόφαση να διαπραγματευθεί η κυβέρνηση, θα πρέπει να υπερασπιστεί τα εθνικά συμφέροντα και να μην θέσει σε κίνδυνο την εθνική ταυτότητα των ‘Μακεδόνων’», αναφέρει το VMRO-DPMNE.

Το VMRO-DPMNE είναι το κόμμα που γέμισε τα Σκόπια με αρχαία αγάλματα και κτίρια μπαρόκ, που οργάνωνε φιέστες με Σκοπιανούς ντυμένους καρναβάλια με αρχαίες πανοπλίες και είχε ηγέτη και πρωθυπουργό τον εξωμότη ελληνικής καταγωγής Νίκολα Γκρουέφσκι (Νικόλας Γρούιος), ο οποίος αναγκάστηκε να παραιτηθεί πριν λίγο καιρό από την ηγεσία του κόμματος γιατί κατηγορείται για σκάνδαλα και κινδυνεύει με φυλάκιση.

Σχετικά άρθρα