Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Νίμιτς δεν άκουσε ποτέ τον Τσίπρα που είπε «δεν υπάρχει μακεδονικό έθνος»; – Να μάθει να ακούει καλύτερα!

Ο Νίμιτς δεν άκουσε ποτέ τον Τσίπρα που είπε «δεν υπάρχει μακεδονικό έθνος»; – Να μάθει να ακούει καλύτερα!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Βαλκάνια, Μάθιου Νίμιτς, Νίκολα Ντιμιτρόφ, Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), Σκόπια,

Ο Μάθιου Νίμιτς, από ό,τι δήλωσε, δεν άκουσε ποτέ τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα ότι «δεν υπάρχει μακεδονικό έθνος» και για αυτό προέβη σε μια άκρως ατυχή δήλωση, που δυστυχώς τον εκθέτει γιατί είναι αναληθής.

Συγκεκριμένα, ο ειδικός διαμεσολοβητής του ΟΗΕ για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, σε συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του, στα Σκόπια, με τον υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Νικολά Ντιμιτρόφ, δήλωσε:

«Από τότε που θέσατε το θέμα της ταυτότητας, δεν έχω ακούσει τίποτε από την ελληνική πλευρά, που θα σήμαινε την άρνηση της ταυτότητας του λαού εδώ, και πιστεύω ότι η λύση είναι τόσο συνεπής που διατηρεί και ακόμη ενισχύει την ταυτότητα (του «Μακεδόνα»).

»Είμαι πολύ αισιόδοξος. Στο πλαίσιο αυτό, υπάρχουν διαφορές στις στάσεις των δύο χωρών στις θέσεις, αλλά στην Αθήνα δεν άκουσα άρνηση, άρνηση της ταυτότητας».

Ο 78χρονος κ. Νίμιτς μπορεί να μην άκουσε, είναι και μεγάλος άνθρωπος, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι εκφράζει και την αλήθεια.

Πριν δύο εβδομάδες ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο Κυριακάτικο Έθνος δήλωσε:

«Μακεδονικό έθνος δεν υπήρξε ποτέ στους αρχαίους χρόνους, όπως δεν υπήρξε και έθνος Αθηναίων ή Σπαρτιατών.

»Η αρχαία Μακεδονία υπήρξε μία ισχυρή δύναμη του αρχαίου ελληνικού κόσμου. (….) Σήμερα η ευρύτερη αυτή γεωγραφική περιοχή καταλαμβάνεται από τρία διαφορετικά κράτη.

»Υπό αυτή την έννοια, είναι απολύτως ανιστόρητο και παράλογο να ζητούν την αποκλειστικότητα της Μακεδονίας και μάλιστα με την έννοια του εθνοτικού προσδιορισμού.

»Δεν είναι παράλογο, όμως, να εμπεριέχεται ο όρος «Μακεδονία» σε μία σύνθετη ονομασία, είτε με γεωγραφικό είτε με χρονικό προσδιορισμό, έναντι όλων, έτσι ώστε να γίνεται απολύτως σαφές ότι κανείς δεν διεκδικεί εδάφη ή ιστορία άλλων λαών».

Είναι σαφές από τη δήλωση του Έλληνα Πρωθυπουργού ότι η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει «μακεδονικό έθνος» ή «μακεδονική γλώσσα».

Είναι πάγια ελληνική θέση ότι η κάλπικη «μακεδονική ταυτότητα» των Σκοπιανών, που διαστρεβλώνει και σφετερίζεται την ελληνική ιστορία, αποτελεί τη βάση του αλυτρωτισμού τους.

Η Ελλάδα δεν αρνήθηκε ποτέ, εδώ και περισσότερα από εκατό χρόνια, τον χαρακτηρισμό Σλαβομακεδόνες, αν και εκείνη την εποχή τους έλεγαν έτσι γιατί τους θεωρούσαν εκσλαβισμένους γλωσσικά Έλληνες και όχι ότι υπάρχουν Σλάβοι Μακεδόνες. Οι ίδιοι μάλιστα έλεγαν ότι είναι «γραικομάνοι», φανατικοί Γραικοί, αν και μιλούσαν μια βουλγαρική διάλεκτο.

Ακόμα όμως και άλλη σημασία να δώσουμε στον όρο «Σλαβομακεδόνες», οι βουλγαρόφωνοι των Σκοπίων τον αρνούνται και ισχυρίζονται ότι είναι σκέτο «Μακεδόνες», ενώ κακοποιώντας και εδώ την επιστήμη και τη λογική προσπαθούν να πείσουν ότι μιλούν μια «μακεδονική γλώσσα» που δεν είναι άλλη από τα βουλγαρικά.

Όπως πληροφορούμαστε είναι πάγια αρχή της ελληνικής κυβέρνησης να μην «ερμηνεύει» τις δηλώσεις Νίμιτς και η ελληνική πλευρά περιμένει και από τον κ. Νίμιτς να πράξει το ίδιο.

Από εκεί και πέρα, το TRIBUNE θεωρεί ότι ο διαπραγματευτής του ΟΗΕ οφείλει να είναι προσεκτικότερος στις δηλώσεις του, διότι η συμπεριφορά του εκλαμβάνεται ως μεροληπτική από την ελληνική κοινή γνώμη και το μόνο που καταφέρνει είναι να εξοργίζει τον ελληνικό λαό, μην βοηθώντας έτσι την ομαλή εξέλιξη της διαδικασίας για την εξεύρεση μιας λύσης.

Ο κ. Νίμιτς επίσης οφείλει να λάβει πολύ σοβαρά υπόψιν του ότι σύμμαχος των ΗΠΑ και του Ισραήλ είναι η Ελλάδα.

Ο κύριος Νίμιτς δίνει την αίσθηση ότι δεν ζει στο 2018 αλλά στο 1995, χρονιά που ενεπλάκη για πρώτη φορά στο Σκοπιανό. Από τότε όμως έχουν αλλάξει πολλά.

Τέλος, ο κύριος Νίμιτς έχει πρωτίστως ευθύνη απέναντι στην ασφάλεια του δυτικού κόσμου να μην προβαίνει σε δηλώσεις που υπονομεύουν την ενότητα του ελληνικού λαού, όταν η Ελλάδα είναι αναγνωρισμένη από τον Λευκό Οίκο ως ο πυλώνας σταθερότητας της Βαλκανικής και της ανατολικής Μεσογείου και περιφερειακός ηγέτης σε μια ασταθή και «νευρική» γεωπολιτικά περιοχή.

Το TRIBUNE είναι σε θέση να διαβεβαιώσει τους αναγνώστες του, σύμφωνα με εγκυρότατες πηγές του, ότι εάν οι Σκοπιανοί επιμείνουν στο «μακεδονικό έθνος» και στη «μακεδονική γλώσσα» δεν πρόκειται να προχωρήσουν ούτε στο ΝΑΤΟ, ούτε στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η μακεδονική ταυτότητα είναι κόκκινη γραμμή.

Και όπως τόνισε στις δηλώσεις του ο Αλέξης Τσίπρας στο Νταβός, έχοντας στο πλευρό του τον Ζόραν Ζάεφ, «πρώτα ο αλυτρωτισμός και μετά το όνομα». Πολλά είναι τελικά αυτά που δεν ακούει ο κ. Νίμιτς….

Σχετικά άρθρα