Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ντιμιτρόφ επιμένει ότι είναι «Μακεδόνες» και μιλάνε «μακεδονικά» – Δεν θέλει λύση

Ο Ντιμιτρόφ επιμένει ότι είναι «Μακεδόνες» και μιλάνε «μακεδονικά» – Δεν θέλει λύση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαλκάνια, Μάθιου Νίμιτς, Νίκολα Ντιμιτρόφ, Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), Σκόπια,

«Κανείς δεν μπορεί να μας στερήσει το δικαίωμα να είμαστε Μακεδόνες και να μιλούμε τη μακεδονική γλώσσα», δήλωσε, μεταξύ άλλων ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, Νικολά Ντιμιτρόφ, στην κοινή συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη, με τον ειδικό αντιπρόσωπο του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς. Πρόκειται για μια θέση που η Ελλάδα δεν μπορεί να κάνει αποδεκτή σε καμία περίπτωση και υπονομεύει τις συνομιλίες. Ίσως τελικά τα Σκόπια να μην θέλουν και τόσο να ενταχθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή στο ΝΑΤΟ. Διότι ως «μακεδονικό έθνος» που μιλάνε και «μακεδονική γλώσσα» δεν πρόκειται να αναγνωριστούν ποτέ από την Ελλάδα.

Από την πλευρά του ο ειδικός αντιπρόσωπος του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, ανέφερε, μεταξύ άλλων:

«Πιστεύω ότι η λύση, που είναι πιθανή, είναι απαραίτητη.

»Υπάρχουν διαφορές στις θέσεις των δύο χωρών αλλά είμαι αισιόδοξος».

Η επιμονή στο ότι είναι «Μακεδόνες» συνιστά απαράδεκτο αλυτρωτισμό.

Προσοχή: Δεν παραδέχονται ότι είναι Σλαβομακεδόνες, δηλαδή Σλάβοι κάτοικοι της Μακεδονίας, που ήρθαν σε νεώτερα χρόνια σε αυτή τη γη ως βαρβαρικές ορδές και εγκαταστάθηκαν.

Δήλωσε ευθαρσώς ότι αυτός και μερικές ακόμα εκατοντάδες χιλιάδες βουλγαρόφωνοι είναι σκέτο Μακεδόνες, πράγμα που ευθέως εννοεί αλυτρωτισμό εις βάρος της ελληνικής Μακεδονίας -δηλαδή της κανονικής Μακεδονίας, μιας και τα Σκόπια είναι η αρχαία Παιονία.

Επιμένει και στην ακόμα μεγαλύτερη απάτη, ότι τα βουλγαρικά που μιλάνε οι Σλάβοι στα Σκόπια αποτελούν κάποια «μακεδονική γλώσσα».

Οι ισχυρισμοί περί ύπαρξης ενός «μακεδονικού έθνους» που μιλά μια «μακεδονική γλώσσα» δεν μπορούν ποτέ να γίνουν αποδεκτοί από την Ελλάδα και προφανώς ο Νίκολα Ντιμιτρόφ εξυπηρετεί κύκλους που δεν επιθυμούν τη λύση.

Εξάλλου, μην το λησμονούμε γιατί είναι σημαντικό, ο Νίκολα Ντιμιτρόφ είναι από οικογένεια εξωμοτών ελληνικής καταγωγής. Οι πιο σκληροί «μακεδονιστές» στα Σκόπια είναι Έλληνες εξωμότες. Οι άλλοι ξέρουν ότι είναι Βούλγαροι και απλά πουλάνε τρέλα.

Σχετικά άρθρα