Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κουτσούμπας: Δεν υπάρχει πιθανότητα λύσης του Σκοπιανού

Κουτσούμπας: Δεν υπάρχει πιθανότητα λύσης του Σκοπιανού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Βαλκάνια, Δημήτρης Κουτσούμπας, ΚΚΕ | Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος, Μέγαρο Μαξίμου, Σκόπια,

Είχαμε μια αναλυτική ενημέρωση. Κρατάμε μικρό καλάθι. Εξακολουθούν να υπάρχουν μεγάλες ανησυχίες για την περιοχή, την πολιτική ΝΑΤΟ και ΕΕ γι’αυτά τα ζητήματα, δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μετά τη συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, για τις εξελίξεις στο θέμα της ΠΓΔΜ.

Κυρίαρχα ζητήματα, ο αλυτρωτισμός, η μη επαναχάραξη συνόρων και η αναγκαιότητα-άσχετα από διαπραγματεύσεις, σχέσεις καλής γειτονίας- να μην εφησυχάζει ο ελληνικός λαός, αφού δεν προβλέπεται άμεσα αλλαγή του Συντάγματος, τόνισε ο κ. Κουτσούμπας.

Όπως σχολίασε ερωτηθείς, δεν νομίζει ότι «υπάρχει πιθανότητα λύσης του Σκοπιανού».

Ο κ. Κουτσούμπας επανέλαβε τη σταθερή άποψη του ΚΚΕ ότι οποιαδήποτε ονομασία δεν είναι απλά βαφτίσια, ούτε είναι το κυρίαρχο ζήτημα. Το κυρίαρχο ζήτημα είναι ο αλυτρωτισμός.

«Αναφέραμε την αναγκαιότητα ότι άσχετα από τις καλές σχέσεις που πρέπει να υπάρχουν, το κύριο ζήτημα είναι να μην εφησυχάζει ο λαός, εφόσον δεν προβλέπεται αλλαγή Συντάγματος» είπε και ζήτησε επαγρύπνηση.

Σχετικά άρθρα