Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σε καλό δρόμο οι σχέσεις Ελλάδας-Αλβανίας – Ο Τσίπρας έθεσε στον Ράμα τα δικαιώματα της Ελληνικής Μειονότητας

Σε καλό δρόμο οι σχέσεις Ελλάδας-Αλβανίας – Ο Τσίπρας έθεσε στον Ράμα τα δικαιώματα της Ελληνικής Μειονότητας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλβανία, Αλέξης Τσίπρας, Βαλκάνια, Βόρεια Ήπειρος, Βορειοηπειρώτες, Ελληνική Ομογένεια, Έντι Ράμα, Νίκος Κοτζιάς, Νταβός, Ντιτμίρ Μπουσάτι, Υπουργείο Εξωτερικών,

Με τον Αλβανό πρωθυπουργό, Έντι Ράμα, συναντήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας στο Νταβός, κάτι που επεδίωξε πολύ η αλβανική πλευρά. Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, διαπιστώθηκε ότι ανοίγει ο δρόμος για πλήρη ομαλοποίηση και αναβάθμιση των διμερών σχέσεων Ελλάδας-Αλβανίας.

Όπως μας είπαν χαρακτηριστικά, Ελλάδα και Αλβανία είναι πλέον έτοιμες για στρατηγική συμφωνία που να επιλύει κρίσιμες διαφορές και να ανοίγει το δρόμο για προώθηση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Αλβανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Συζητήθηκαν σημεία που απομένουν για την υπογραφή συμφωνίας και ο Αλέξης Τσίπρας αποδέχτηκε να επισκεφτεί την Αλβανία.

Ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε στον Έντι Ράμα και τα ζητήματα σχετικά με τα δικαιώματα της γηγενούς ελληνικής εθνικής μειονότητας.

Στη συζήτηση με τον Αλβανό πρωθυπουργό ήταν και οι υπουργοί εξωτερικών των δύο χωρών, Νίκος Κοτζιάς και Ντιτμίρ Μπουσάτι.

Όσον αφορά στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς, οι δυο ηγέτες συζήτησαν την ευρωπαϊκή προοπτική των δυτικών Βαλκανίων και τη συνεργασία στο πλαίσιο της ΕΕ, της τετραμερούς με Βουλγαρία και Ρουμανία, την πρωτοβουλία Αδριατικής- Ιονίας και σε άλλες πρωτοβουλίες στην περιοχή.

Η ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας με έμφαση στις ρωσικές επενδύσεις στους τομείς της ενέργειας, των μεταφορών, των υποδομών και του τουρισμού τέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Αρκάντι Ντβορκόβιτς, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Παράλληλα συνομίλησαν για τις περιφερειακές εξελίξεις, με έμφαση στην Τουρκία.

Σχετικά άρθρα