Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ισπανός ΥΠ.ΟΙΚ: Ξεκίνησε η τεχνική ανάλυση για τα μέτρα μείωσης του ελληνικού χρέους

Ισπανός ΥΠ.ΟΙΚ: Ξεκίνησε η τεχνική ανάλυση για τα μέτρα μείωσης του ελληνικού χρέους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρυξέλλες, Ελληνικό Χρέος, Ισπανία, Λουίς Ντε Γκίντος,

“Το χρέος της Ελλάδας δεν είναι βιώσιμο από καμία άποψη» δήλωσε ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών, Λουίς ντε Γκίντος σε συνέντευξη τύπου στις Βρυξέλλες.

«Έχει ξεκινήσει η τεχνική ανάλυση για τα διάφορα μέτρα που μπορούν να ληφθούν για την μείωση του βάρους του χρέους στην ελληνική οικονομία. Ένα από τα θέματα που αναλύθηκαν ήταν τα ομόλογα που είναι συνδεδεμένα με την οικονομική ανάπτυξη, στα οποία τα επιτόκια ακόμη και το κεφάλαιο συνδέονται με την εξέλιξη του ΑΕΠ.

Σε ότι αφορά την τραπεζική ένωση, ο ντε Γκίντος εξέφρασε την πεποίθηση ότι μια συμφωνία για το ζήτημα θα έχει επιτευχθεί πριν τη σύνοδο κορυφής της ευρωζώνης τον Ιούνιο.

Αναφερόμενος στην Ελλάδα, ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, Βόπκε Χούκστρα, τόνισε ότι η χώρα θα πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος.

Σε συνέντευξή του στο RTL ο κ. Χούκστρα επισήμανε ότι υπάρχει λόγος για αισιοδοξία και δικαιωματικά, αλλά χρειάζεται να γίνουν περισσότερα. Οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα πρέπει να συνεχιστούν διότι τα επίπεδα του χρέους είναι πολύ υψηλά, πρόσθεσε. Υπάρχουν ορισμένα πράγματα που θα πρέπει να γίνουν τους επόμενους έξι μήνες και στη συνέχεια θα είναι η στιγμή να κοιτάξουμε μπροστά, υπογράμμισε.

Σχετικά άρθρα