Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης υπέρ της σύνθετης ονομασίας των Σκοπίων για όλες τις χρήσεις

Η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης υπέρ της σύνθετης ονομασίας των Σκοπίων για όλες τις χρήσεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, Σκόπια,

“Είναι απαραίτητο να βρεθεί μία λύση που θα προωθεί την ειρήνη και την συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες. Να βρεθεί μια σύνθετη ονομασία για όλες τις χρήσεις κοινά αποδεκτή και από τους δύο λαούς, αφήνοντας τις εθνικιστικές και αλυτρωτικές εξάρσεις στο παρελθόν”. Τα παραπάνω αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε, η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, ενώ ταυτόχρονα καταδικάζει την εισβολή μελών της Χρυσής Αυγής στην προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Όπως επισημαίνει, το ζήτημα της ονομασίας για μεγάλο διάστημα υπήρξε πεδίο σύγκρουσης δύο αντίπαλων αλυτρωτισμών, με αποτέλεσμα, επί δεκαετίες να παραμένει χωρίς λύση, ενώ υπογραμμίζει ότι η επαναφορά της συζήτησης αυτής στο προσκήνιο, το τελευταίο διάστημα, έχει υπάρξει ικανή να ενεργοποιήσει τα συντηρητικότερα αντανακλαστικά από μερίδες της ελληνικής κοινωνίας και να εκκινήσει ένα εθνικιστικό παραλήρημα.

Προσθέτει, ότι αποκορύφωμα των παραπάνω γεγονότων απετέλεσε η εισβολή μελών και βουλευτών “του νεοναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής” στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Θεσσαλονίκης, με απειλές και τραμπουκισμούς, υπενθυμίζοντας ότι δεν είναι η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο ζήτημα, λειτουργεί ως αφορμή για “να αναδυθούν και να βρουν έδαφος εθνικιστικές απόψεις, ρητορικές και πρακτικές και από τις δύο πλευρές”.

“Τέτοιου είδους συγκρούσεις αποτελούν εύφορο έδαφος για φασιστικά μορφώματα και δυνάμεις του σκοταδισμού, όπως είναι η Χρυσή Αυγή. Μετά από 20 και πλέον χρόνια δίνεται η δυνατότητα στην Ελληνική Κυβέρνηση να δώσει λύση στο θέμα ονομασίας της ΠΓΔΜ, αφήνοντας πίσω τις εθνικιστικές διαμάχες. Για εμάς ως νεολαία ΣΥΡΙΖΑ η ειρηνική συνύπαρξη των λαών και ο σεβασμός των δικαιωμάτων τους, οφείλουν να ξεπερνούν κάθε προγονική λατρεία και εθνικιστική εμμονή”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Σχετικά άρθρα