Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τα επιμελητήρια της Θεσσαλονίκης εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση για τα Σκόπια

Τα επιμελητήρια της Θεσσαλονίκης εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση για τα Σκόπια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαλκάνια, Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, Επιμελητήρια, Θεσσαλονίκη, Σκόπια,

Ανακοίνωση σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για την ονομασία της ΠΓΔΜ και τη διοργάνωση συλλαλητηρίου εξέδωσαν, έπειτα από κοινή τους συνεδρίαση, οι διοικητικές επιτροπές των τριών επιμελητηρίων της Θεσσαλονίκης (Επαγγελματικό, Εμποροβιομηχανικό και Βιοτεχνικό).

Όπως επισημαίνεται, παρότι δεν επιθυμούν να υπάρχει άλλο κράτος που φέρει τον ελληνικό όρο «Μακεδονία» στην ονομασία του, ωστόσο δεν είναι ούτε οι φορείς, ούτε οι κοινωνίες που διαπραγματεύονται ή διαχειρίζονται τα διεθνή θέματα.

«Τα τρία επιμελητήρια, ως φορείς έκφρασης του επιχειρηματικού κόσμου της πόλης αλλά και ως φορείς της κοινωνίας της αναγνωρίζουν πλήρως και σέβονται το δικαίωμα του κάθε πολίτη να διαδηλώνει και να εκφράζει τις θέσεις του, ιδίως όταν πρόκειται για ένα εθνικό θέμα.

»Είναι εκ των ων ουκ άνευ να τονιστεί ότι οι Έλληνες δεν επιθυμούμε να δούμε άλλο κράτος, που θα φέρει στην ονομασία του τον ελληνικό όρο “Μακεδονία”.

»Ωστόσο, θα πρέπει να τονιστεί ότι ούτε οι φορείς αλλά ούτε και οι κοινωνίες διαπραγματεύονται ή διαχειρίζονται τα διεθνή θέματα.

»Αρμόδια είναι πάντα η ελληνική κυβέρνηση, που έχει την υποστήριξη όλων μας προκειμένου να πετύχει μια συμφωνία, που θα ανταποκρίνεται στα δίκαια του Ελληνισμού» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Σχετικά άρθρα