Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παπαδημούλης: Τα Βαλκάνια μπορούν από “πυριτιδαποθήκη” να γίνουν γέφυρα συνεργασίας

Παπαδημούλης: Τα Βαλκάνια μπορούν από “πυριτιδαποθήκη” να γίνουν γέφυρα συνεργασίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαλκάνια, Βουλγαρία, Δημήτρης Παπαδημούλης, Ευρωβουλευτές, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ,

«Η ένταξη των δυτικών Βαλκανίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να μετατρέψει τα Βαλκάνια από πυριτιδαποθήκη της Ευρώπης, σε γέφυρα συνεργασίας ανάμεσα σε ΕΕ, Ανατολική Μεσόγειο, Μέση Ανατολή», επισήμανε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου για την βουλγαρική Προεδρία στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Ο κ. Παπαδημούλης εξέφρασε τη χαρά του για το γεγονός, ότι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, επανέλαβε ότι στόχος είναι η ένταξη των Δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ και σημείωσε: «Η βουλγαρική Προεδρία είναι ιδανική για να κάνουμε βήματα σε αυτά τα θέματα. Και για να κάνουμε βήματα, πρέπει και τα κράτη των δυτικών Βαλκανίων και η Ευρωπαϊκή Ένωση να προοδεύσουν, με διάλογο, στο σεβασμό του κράτους δικαίου, της ελευθερίας της έκφρασης και της πληροφόρησης, των δικαιωμάτων των εθνικών και κοινωνικών μειονοτήτων, της καταπολέμησης της διαφθοράς, των κοινωνικών ανισοτήτων, της ανεργίας, της φτώχειας».

Σχετικά άρθρα