Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Ανδρέας Μπούσιος
Δημοσιογράφος

Χαρακόπουλος: “Δικαιώθηκα για το γάλα”… άρα έχασε ο Χατζηδάκης

Χαρακόπουλος: “Δικαιώθηκα για το γάλα”… άρα έχασε ο Χατζηδάκης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γάλα, Γαλακτοβιομηχανία, Κωστής Χατζηδάκης, Μάξιμος Χαρακόπουλος,

“Διαψεύστηκαν όσοι μάχονταν για την επιμήκυνση της ζωής του γάλακτος” επεσήμανε ο πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμος Χαρακόπουλος, μιλώντας στο ραδιόφωνο Παραπολιτικά FM.

Ο Χαρακόπουλος, που δέχτηκε επιθέσεις ακόμη και από το Μαξίμου για το γεγονός ότι δεν στήριζε τον Κ. Χατζηδάκη στην προσπάθειά του να κάνει την κορυφαία μεταρρύθμιση για να γίνει πιο φτηνό το γάλα στο ράφι, υποστήριξε ότι “πρέπει να δούμε τα περιθώρια αισχροκέρδειας”.

Αποκάλυψε, ακόμη ότι οι κτηνοτρόφοι καταγγέλλουν πως οι εταιρίες τους μείωσαν κι άλλο την τιμή ενώ εκείνες δεν μείωσαν τις τιμές τους.

Παράλληλα, καταγγέλλεται ότι ενώ τα πολυκαταστήματα πληρώνονται τοις μετρητοίς για το γάλα που πωλούν στα ράφια, εντούτοις οι γαλακτοβιομηχανίες πληρώνονται με μεταχρονολογημένες επιταγές ως και 10 μήνες.

Ακόμη, ο κ. Χαρακόπουλος αποκάλυψε ότι ” στην εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ έλεγε ότι τα περιθώρια κέρδους της λιανικής είναι κατά 35% υψηλότερα από τα περιθώρια κέρδους των εταιριών στις άλλες χώρες της Ευρώπης και κανείς δεν ασχολήθηκε με αυτό”.

Σχετικά άρθρα