Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σταθάκης σε Ντόρα: Ο νέος νόμος προστατεύει την πρώτη κατοικία και έναντι Εφορίας και ασφαλιστικών ταμείων

Σταθάκης σε Ντόρα: Ο νέος νόμος προστατεύει την πρώτη κατοικία και έναντι Εφορίας και ασφαλιστικών ταμείων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βουλή των Ελλήνων, Γιώργος Σταθάκης, Νέα Δημοκρατία, Ντόρα Μπακογιάννη, Πλειστηριασμοί Ακινήτων, Πλειστηριασμός Πρώτης Κατοικίας, Πρώτη Κατοικία, Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής,

Ο νόμος Κατσέλη όπως τροποποιήθηκε με το “νόμο Σταθάκη” δεν προστατεύει μόνο σε σχέση με τις τράπεζες -για τα στεγαστικά δάνεια- αλλά προστατεύει την πρώτη κατοικία και σε σχέση με χρέη στο Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, υπογράμμισε μιλώντας νωρίτερα σήμερα στη Βουλή ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, όταν η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη έθεσε ζήτημα σχετικά με τις κατασχέσεις και την προστασία της πρώτης κατοικίας, με αφορμή τη διάταξη για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και για χρέη στο Δημόσιο.

“Η Βουλή έχει ψηφίσει το Ν. 4354/2015 για την προστασία της πρώτης κατοικίας, ο οποίος νόμος ισχύει μέχρι 31.12.2018.

Ο νόμος Κατσέλη, όπως τροποποιήθηκε από το νόμο Σταθάκη, είναι πολύ σαφής.

Σε σχέση με το νόμο Κατσέλη, ο νόμος Σταθάκη έχει τρεις καινοτομίες. Δεν προστατεύει μόνο από τα στεγαστικά δάνεια. Προστατεύει και από την εφορία και από τα ασφαλιστικά ταμεία.

Συνεπώς το υπερχρεωμένο νοικοκυριό πηγαίνει στο δικαστήριο για να προστατευτεί, εφόσον δεν μπορεί να τα εξυπηρετήσει, για όλες τις κατηγορίες χρεών.

Παράλληλα στον νόμο Κατσέλη δεν είχαν υπαχθεί οι ελεύθεροι επαγγελματίες. Με το νέο νόμο υπάγονται και οι πρώην εμπόροι που έχουν χάσει την πτωχευτική ιδιότητα.

Επίσης το νοικοκυριό που έχει εισόδημα έως 40.350 ευρώ και ακίνητο πρώτης κατοικίας έως 280.000 ευρώ έχει πλήρη και καθολική προστασία”, είπε ο Γιώργος Σταθάκης.

Σχετικά άρθρα