Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Λεβέντης ζητά από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να παραιτηθεί εάν η Βουλή εγκρίνει όνομα για τα Σκόπια με τον όρο «Μακεδονία»

Ο Λεβέντης ζητά από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να παραιτηθεί εάν η Βουλή εγκρίνει όνομα για τα Σκόπια με τον όρο «Μακεδονία»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαλκάνια, Βασίλης Λεβέντης, Ένωση Κεντρώων, Σκόπια,

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να μην υπογράψει και να παραιτηθεί από το αξίωμά του σε περίπτωση που, η Βουλή ψηφίσει να δοθεί το όνομα «Μακεδονία» στα Σκόπια.

«Δεν παραδίδουμε απλά το όνομα, αλλά θα είναι προδοσία απέναντι στο αίμα που χύθηκε για να είναι ελεύθερη σήμερα η Μακεδονίας μας», ανέφερε ο κ. Λεβέντης μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σημειώνοντας ότι για το ζήτημα αυτό το πρόβλημα δεν είναι στην πλευρά της Ελλάδας αλλά στην πλευρά της ΠΓΔΜ, η οποία και πρέπει να το λύσει χωρίς να θίγεται η ιστορία της χώρας μας.

Ο κ. Λεβέντης πρόσθεσε ότι θα μπορούσαν υπό προϋποθέσεις να δεχτούν οι Σκοπιανοί το όνομα «Σκόπια».

Για το πολυνομοσχέδιο που θα ψηφιστεί τη Δευτέρα από τη Βουλή, ο κ. Λεβέντης δήλωσε πως η Ένωση Κεντρώων δεν θα δώσει θετική ψήφο, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι νομοθετεί με τους 153, κάτι που όπως είπε «είναι μια μορφή δικτατορίας, όταν μάλιστα ποτέ δεν έχει αποδεχτεί η κυβέρνηση καμία πρόταση των κομμάτων της αντιπολίτευσης».

Είπε μάλιστα πως το πολυνομοσχέδιο περιέχει διάταξη για δημιουργία ενεργειακού χρηματιστηρίου, χωρίς αυτό να το γνωρίζουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τάχθηκε κατά των νέων καζίνο σε Αθήνα και νησιά.

Σχετικά άρθρα