Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κυρ. Μητσοτάκης: Η ελληνικότητα της Μακεδονίας δεν αμφισβητείται και δεν διαγράφεται

Κυρ. Μητσοτάκης: Η ελληνικότητα της Μακεδονίας δεν αμφισβητείται και δεν διαγράφεται
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Απόστολος Τζιτζικώστας, Βαλκάνια, Κυριάκος Μητσοτάκης, Μακεδονία, Νέα Δημοκρατία, Πέλλα, Σκόπια,

Στην ελληνικότητα της Μακεδονίας και τις παρακαταθήκες του Φίλιππου και του Μεγαλέξανδρου που δεν αμφισβητούνται και δεν μπορούν να διαγραφούν από κανέναν αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης επισκεπτόμενος το Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας, πρώτο σταθμό της περιοδείας του στο νομό.

Ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα που τον υποδέχθηκε, χαρακτήρισε το Μουσείο Πέλλας «σημείο αναφοράς για τον ελληνικό πολιτισμό.

»Ένα από τα πιο σπουδαία μουσεία τα οποία έχουμε στη διάθεσή μας.

»Ένα μουσείο το οποίο πιστεύω ότι πρέπει να επισκέπτονται όλοι προκειμένου να πιστοποιείται αυτό το οποίο μόλις ανάφερες, η ελληνικότητα της Μακεδονίας και η σημαντική ιστορική παρακαταθήκη του Φιλίππου, του Μέγα Αλέξανδρου, η οποία δεν μπορεί να αμφισβητηθεί και η οποία δεν μπορεί να παραγραφεί από κανέναν».

Ο πρόεδρος της ΝΔ συνεχάρη τον κ. Τζιτζικώστα για την ανάδειξη του πολύ σπουδαίου αρχαιολογικού χώρου.

«Όχι μόνο μέσα από την υποστήριξη του μουσείου, αλλά και μέσα από τις ανασκαφές που γίνονται στο παλάτι του Φιλίππου.

»Διότι ο καλύτερος τρόπος να γνωρίζουμε και να μαθαίνουμε όλοι πραγματικά την ιστορία μας, είναι με το να τη μελετάμε και με το να επισκεπτόμαστε, βέβαια, εμείς οι ίδιοι αυτούς τους αρχαιολογικούς χώρους που αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο της εθνικής μας ταυτότητας», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Σχετικά άρθρα