Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τζανακόπουλος: Θεατρική παράσταση η εισβολή του ΠΑΜΕ στο υπ. Εργασίας

Τζανακόπουλος: Θεατρική παράσταση η εισβολή του ΠΑΜΕ στο υπ. Εργασίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Απεργία, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Επιδόματα, Έφη Αχτσιόγλου, ΚΚΕ | Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος, Μνημόνιο, Νόμος Κατσέλη, Οικογενειακό Επίδομα, ΠΑΜΕ, Πάνος Καμμένος, Πλειστηριασμοί Ακινήτων, Σκόπια, Υπουργείο Εργασίας,

«Όταν οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ μπήκαν στο γραφείο της υπουργού Εργασίας δεν ξεκίνησαν τον διάλογο, αλλά είπαν “θα περιμένετε να έρθουν οι κάμερες”. Όλο αυτό το σκηνικό μου θυμίζει θεατρική παράσταση, παρά πραγματική διαμαρτυρία», είπε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στον Realfm.

«Από την μεριά της κυβέρνησης έγινε σκληρή διαπραγμάτευση, ειδικά στο ζήτημα των εργασιακών. Καταφέραμε να επαναφέρουμε τις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Καταφέραμε να αποκρούσουμε τις ομαδικές απολύσεις», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Τζανακόπουλος.

«Η ρύθμιση για την απεργία είναι μικρής σημασίας αλλαγή. Αυτό το οποίο αλλάζει είναι ότι από το 1/3 των μελών των πρωτοβάθμιων σωματείων που απαιτείται να έχουν παρουσία για να έχει απαρτία, γίνεται 50% συν 1 των οικονομικά τακτοποιημένων μελών», σημείωσε.

Όσον αφορά στο ΚΚΕ, ο υπουργός Επικρατείας τόνισε: «Από τις μάχες της κυβέρνησης το ΚΚΕ ήταν απόν. Αποφάσισε τώρα ενόψει αυτής της ρύθμισης να κάνει επικοινωνιακού χαρακτήρα καμπάνια για λόγους που αφορούν το ίδιο. Αυτό δεν έχει στόχο την πραγματική ενίσχυση της εργασίας, αλλά αντιθέτως να δημιουργήσει πολιτικές εντυπώσεις».

Οικογενειακά επιδόματα

Για τα οικογενειακά επιδόματα, ο προϋπολογισμός των οποίων είναι αυξημένος, υπογράμμισε πως οι διατάξεις που εμπεριέχονται σε αυτό (το πολυνομοσχέδιο) επί τους ουσίας εξορθολογίζουν την επιδοματική πολιτική.

Όπως τόνισε ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος, σήμερα το τρίτο και το τέταρτο παιδί πριμοδοτούνται με υπερβολικά υψηλό συντελεστή, αυτό αλλάζει με τις νέες ρυθμίσεις.

«Περισσότερες από 600.000 οικογένειες θα δουν να αυξάνεται το επίδομα που παίρνουν για τα παιδιά τους», σημείωσε ο κ. Τζανακόπουλος και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση έχει τελείως διαφορετική φιλοσοφία απέναντι στο θέμα των επιδομάτων.

«Η κυβέρνηση και η αρμόδια υπουργός επιλέξαμε να έχουμε τη δυνατότητα να στηρίζουμε όχι μόνο τις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, αλλά να βοηθήσουμε τις οικογένειες και με ένα ή δυο παιδιά. Αν δείτε τους πίνακες η πρώτη κατηγορία των δικαιούχων βλέπει ακόμα και διπλασιασμό του επιδόματος», εξήγησε.

Για τους πλειστηριασμούς

Σε ερώτηση για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι οι διατάξεις του πολυνομοσχεδίου δεν αλλάζουν τίποτα περισσότερο παρά την τυπική διαδικασία της αναγκαστικής εκτέλεσης.

«Οι διατάξεις αφορούν και το δημόσιο, αλλά δεν υπάρχει καμία πρόθεση από εμάς (κυβέρνηση) να αλλάξει τακτική το δημόσιο. Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει επιθετική πολιτική είσπραξης, λειτουργούμε με όρους κοινωνικής προστασίας και επιείκειας. Δεν υπάρχει λόγος να ανησυχούν οι πολίτες για το δημόσιο», υπογράμμισε ο υπουργός Επικράτειας.

Επανέλαβε πως υπάρχει θεσμικό πλαίσιο προστασίας για την πρώτη κατοικία με τους νόμους Κατσέλη- Σταθάκη και συμπλήρωσε πως η κυβέρνηση ακούει με πολύ προσοχή τις προτάσεις, συζητά και εάν προκύψει πρόβλημα για πρώτη λαϊκή κατοικια τότε υπάρχει η διάθεση να λυθεί.

Ωστόσο -όπως είπε- «δεν θα χρειαστεί το πλαίσιο είναι επαρκές και οι τράπεζες δεν έχουν λόγο να το υπερβούν».

Συμπλήρωσε, πάντως, την πάγια θέση της κυβέρνησης για την επιτάχυνση των πλειστηριασμών για επιχειρηματίες που σταμάτησαν να πληρώνουν τα δάνεια τους και έχουν περιουσίες στο εξωτερικό.

Για το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ

Για τις διαπραγματεύσεις με την πΓΔΜ και τη στάση του Πάνου Καμμένου, ο υπουργός Επικράτειας τόνισε πως η θέση της χώρας στις διαπραγματεύσεις είναι γνωστή.

«Επιδιώκουμε αμοιβαία αποδεκτή λύση εντός του πλαισίου της θέσης της χώρας από το 2018, δηλαδή σύνθετη ονομασία έναντι όλων και απόσυρση του αλυτρωτικού περιεχομένου από το Σύνταγμα της γείτονος».

Η κυβέρνηση επιμένει στα θέματα αλυτρωτισμού, είπε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος για να προσθέσει: «προσερχόμαστε στη διαπραγμάτευση για συνθέτη ονομασία, επιμένουμε στα θέματα αλυτρωτισμού και ακριβώς εκεί βρίσκεται η ευκαιρία που έχουμε μπροστά μας, καθώς ο κ. Ζάεφ δεν επαναλαμβάνει, αλλά ανασκευάζει τις ακραίες δηλώσεις και τις θέσεις των προηγούμενων. Αυτό δημιουργεί διαφορετικούς όρους συνεννόησης» επισήμανε, μεταξύ άλλων.

Για τον Πανό Καμμένο είπε πως έκανε υπεύθυνη δήλωση που δίνει σοβαρή διέξοδο στο να διαμορφωθούν οι συνθήκες και να επιτευχθούν ευρύτερες συναινέσεις.

Τέλος ο κ. Τζανακόπουλος κάλεσε άλλη μια φορά όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Σχετικά άρθρα