Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μήνυμα Τσίπρα στην Τουρκία από την Κάλυμνο: Εδώ είναι τα σύνορα της ΕΕ (βίντεο)

Μήνυμα Τσίπρα στην Τουρκία από την Κάλυμνο: Εδώ είναι τα σύνορα της ΕΕ (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Βίντεο, Δωδεκάνησα, Ευρωπαϊκή Ένωση, Θεοφάνεια, Κάλυμνος, Τουρκία,

Μήνυμα αισιοδοξίας για το μέλλον, προς τους πολίτες, και μήνυμα προς τους γείτονες, συνεργασίας, ειρήνης, αλληλεγγύης, φιλίας, αλλά και αποφασιστικότητας «να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα που απορρέουν από τις διεθνείς συνθήκες, τις διεθνείς συμβάσεις και το διεθνές δίκαιο», έστειλε από την Κάλυμνο ο Αλέξης Τσίπρας.

Μετά τον καθαγιασμό των υδάτων, ο πρωθυπουργός ευχήθηκε στους Καλύμνιους, τους νησιώτες, σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες στην Ελλάδα αλλά και απανταχού στον κόσμο, χρόνια πολλά, σε αυτή την σημερινή «μεγάλη ημέρα για την Ελλάδα, τη μεγάλη γιορτή για την Ορθοδοξία και μια μεγάλη μέρα για την Ελλάδα και τον ελληνισμό».

«Είναι μεγάλη τιμή μας που βρισκόμαστε αυτή τη μέρα στο ιστορικό νησί της Καλύμνου», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι βρίσκεται εδώ για να στείλει ένα μήνυμα αισιοδοξίας.

«Σήμερα βρισκόμαστε εδώ στην Κάλυμνο, στα ανατολικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να σηματοδοτήσουμε ότι στα ανατολικά σύνορα της ΕΕ, από τον Έβρο έως το Καστελόριζο χτυπάει η καρδιά της Ελλάδας, δημιουργικής Ελλάδας, της περήφανης Ελλάδα, της Ελλάδας του μόχθου, που θα τα καταφέρει».

Για να προσθέσει: «Και να στείλουμε και μήνυμα και στους γείτονες μας, μήνυμα ειρήνης, συνεργασίας, φιλίας, αλλά ταυτόχρονα και αποφασιστικότητας».

«Συνεργασίας, αλληλεγγύης και φιλίας», τόνισε, «γιατί η πατρίδα μας υπερασπίζεται παναθρώπινες αξίες διαχρονικά, την αξία της ειρήνης, της αλληλεγγύης, της συνεργασίας». «Ταυτόχρονα όμως και αποφασιστικότητας να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα που απορρέουν από τις διεθνείς συνθήκες, τις διεθνείς συμβάσεις και το διεθνές δίκαιο», υπογράμμισε.

«Την αποφασιστικότητα μας και την αισιοδοξία μας για το μέλλον εκφράζουμε σήμερα», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Εκ μέρους της κυβέρνησης, μαζί με τον πρωθυπουργό συμμετέχουν στην επίσκεψη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο υφυπουργός Ναυτιλίας και βουλευτής Δωδεκανήσου Νεκτάριος Σαντορινιός, καθώς επίσης και οι βουλευτές Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Γάκης και Ηλίας Καματερός.

Σχετικά άρθρα