Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παπαδημούλης: Ο Μητσοτάκης ουρά του Καμμένου στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ

Παπαδημούλης: Ο Μητσοτάκης ουρά του Καμμένου στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαλκάνια, Δημήτρης Παπαδημούλης, Ευρωβουλευτές, Κυριάκος Μητσοτάκης, Πάνος Καμμένος, Σκόπια, ΣΥΡΙΖΑ,

“Ουρά της στάσης Καμμένου γίνεται ο Κ. Μητσοτάκης με την θέση ότι «αν δεν συμφωνεί αυτός, δεν συμφωνώ κι εγώ», ενάντια στην εθνική γραμμή του πατέρα του και του Κ.Καραμανλή που συνεχίζει ο Τσίπρας για σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό έναντι όλων, είπε ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης Στο Κόκκινο.

“Νομίζει ότι θα κερδίσει ψήφους βάζοντας μάσκα Σαμαρά, αλλά θα διαπιστώσει τη ζημιά αν προσπαθήσει να εξηγήσει στη γραμμή της ΝΔ εκτός συνόρων, υπογράμμισε.

«Οι πρώτοι μήνες του 2018 μπορούν να μας φέρουν μία λύση στο κληροδοτημένο πρόβλημα της ονομασίας της FYROM, με πρωτοβουλία της κυβέρνησης», εκτίμησε ο κ. Παπαδημούλης, τονίζοντας ότι «υπάρχει εθνική γραμμή, ο Τσίπρας συνεχίζει τη γραμμή που είχε όχι μόνο ο Συνασπισμός τη δεκαετία του ’90, αλλά και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και εγκρίθηκε με ευρύτατη συναίνεση ως γραμμή της χώρας το 2007-2008 επί Κώστα Καραμανλή, για σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό έναντι όλων».

«Αυτή τη φορά, υπάρχουν ενδείξεις θετικής κινητικότητας και από την πλευρά της κυβέρνησης της γειτονικής χώρας και θα έχει μεγάλα οφέλη η χώρα μας εάν υπάρξει λύση. Θα επιταχύνει την σταθεροποίηση στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, θα συμβάλει στην ταχύτερη προοπτική ένταξης στην ΕΕ χωρών των δυτικών Βαλκανίων όπως η Σερβία και το Μαυροβούνιο και -κυρίως- θα αναδείξει τον οικονομικό και γεωπολιτικό ρόλο της χώρας μας στην ευρύτερη περιοχή», όπως είπε.

Σχολιάζοντας τα σενάρια διαφωνίας Τσίπρα-Καμμένου για το θέμα, ο κ. Παπαδημούλης είπε ότι «όσοι περιμένουν να πέσει η κυβέρνηση, θα περιμένουν πολύ.

Η κυβέρνηση θα πάει μέχρι το τέλος της θητείας της και είναι εξαιρετικά μεγάλες οι πιθανότητες για μία νέα τετραετία με πρωθυπουργό Τσίπρα. Κατά τα άλλα, δεν έχει όλη η αντιπολίτευση την ίδια θέση.

Η Νέα Δημοκρατία έχει εθνικά ανεύθυνη στάση, ο κ. Μητσοτάκης είναι σε πλήρη αναντιστοιχία με τον πατέρα του και τον Κώστα Καραμανλή, ποντάρει στην πτώση της κυβέρνησης. Ουσιαστικά, γίνεται ουρά των αντιδράσεων του Καμμένου και λέει «αν δεν συμφωνεί ο Καμμένος, δεν συμφωνώ κι εγώ, ακόμη και αν συμφωνώ επί της ουσίας», αυτά είναι τρελά πράγματα, δεν είναι σοβαρά.

Η κεντροδεξιά, φιλελεύθερη πλευρά της ΝΔ, που τώρα σιωπά, δύσκολα θα δεχθεί αυτή την πρόσδεση της ΝΔ στην ουρά της γραμμής Σαμαρά-Βορίδη-Γεωργιάδη».

«Αντίθετα, έχουν πάρει θετική θέση στο θέμα το Ποτάμι, η ΔΗΜΑΡ, το ΚΚΕ και σημειώνω ότι μέχρι στιγμής η Φώφη Γεννηματά αν και δεν έχει πάρει θέση έχει αποφύγει να ταυτιστεί με την ανεύθυνη στάση της ΝΔ.

Εφόσον υπάρξει λύση στην κατεύθυνση που είχε επιδιώξει ο Κωσταντίνος Μητσοτάκης αλλά και ο Συνασπισμός εκείνη την περίοδο, ή στη συνέχεια ο Κώστας Καραμανλής το 2007-2008, νομίζω ότι θα διαμορφωθεί μία άνετη πλειοψηφία στη Βουλή για να στηρίξει αυτή την πρόταση», εκτίμησε.

Ο κ. Παπαδημούλης σημείωσε ότι «τα θέματα αυτά δεν προσφέρονται για μικροπολιτική, αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης νομίζει ότι φορώντας μάσκα Σαμαρά θα κερδίσει ψήφους, γρήγορα θα διαπιστώσει ότι ζημιά θα πάθει και θα το δει την πρώτη φορά που θα βγει εκτός συνόρων, αν επιχειρήσει να εξηγήσει στους διεθνείς συνομιλητές του τη γραμμή της ΝΔ για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ».

Σχετικά άρθρα