Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Μάθημα” σε Σπυράκη: Να διαβάσει τη θέση της κυβέρνησης και να ξαναγράψει τη δήλωσή της

“Μάθημα” σε Σπυράκη: Να διαβάσει τη θέση της κυβέρνησης και να ξαναγράψει τη δήλωσή της
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άρειος Πάγος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Μαρία Σπυράκη, Νέα Δημοκρατία, Πραξικόπημα Τουρκία, Τουρκία, Υπηρεσία Ασύλου,

Με σαρκαστικό τρόπο απάντησε άμεσα ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, στη δήλωση της εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ, Μαρίας Σπυράκη, αναφορικά με το άσυλο για τους 8 Τούρκους αξιωματικούς.

Σε δήλωσή του στο Facebook ο κ. Τζανακόπουλος τονίζει πως: Η κα Σπυράκη δεν άκουσε την τοποθέτηση της κυβέρνησης. Η κα Σπυράκη να ακούσει την τοποθέτηση της κυβέρνησης. Η κα Σπυράκη αφού ακούσει την τοποθέτηση της κυβέρνησης να ξαναγράψει τη δήλωσή της”.

Με τον τρόπο αυτό ο κ. Τζανακόπουλος παραπέμπει στα όσα είπε στην πρωινή του συνέντευξη στην ΕΡΤ αναφορικά με το θέμα του ασύλου και της αίτησης ακύρωσης που κατέθεσε το αρμόδιο υπουργείο, παραπέμποντας εκ νεόυ στο θέμα στη Δικαιοσύνη, ενώ διευκρίνισε ότι βάσει της απόφασης του Αρείου Πάγου δεν τίθεται θέμα έκδοσής τους στην Τουρκία.

Σημειώνεται πως η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ στη δήλωσή της ανέφερε πως «Η Κυβέρνηση, εδώ και εβδομάδες, δεν διαψεύδει τους ισχυρισμούς του κ. Ερντογάν, ότι ο κ.Τσίπρας υποσχέθηκε να δρομολογήσει την έκδοση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών. Οι οκτώ αξιωματικοί που κατέφυγαν στην Ελλάδα δεν μπορούν να εκδοθούν στην Τουρκία υπό τις παρούσες συνθήκες. Το αποφάσισε αμετάκλητα ο Άρειος Πάγος. Η διαδικασία για την παροχή ασύλου στους αξιωματικούς δεν έχει τελεσιδικήσει, αλλά η Κυβέρνηση δίνει δείγμα γραφής των διαθέσεών της. Η Κυβέρνηση συμπεριφέρεται τυχοδιωκτικά σε μια πολύ ευαίσθητη υπόθεση, παραβλέποντας ότι η Ελλάδα είναι κράτος Δικαίου και μέλος της Ε.Ε.».

Σχετικά άρθρα