Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μαλλιά κουβάρια η ΝΔ για τη ΣΕΚΑΠ – Στα κάγκελα στελέχη με τη Σπυράκη (βίντεο)

Μαλλιά κουβάρια η ΝΔ για τη ΣΕΚΑΠ – Στα κάγκελα στελέχη με τη Σπυράκη (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξανδρος Κοντός, Βίντεο, Ιβάν Σαββίδης, Μαρία Σπυράκη, Νέα Δημοκρατία, Ξάνθη, Συνεταιριστική Καπνοβιομηχανία Ελλάδος Α.Ε. (ΣΕΚΑΠ),

Το ενδεχόμενο πτώχευσης που απειλεί τη ΣΕΚΑΠ που θα έχει ως αποτέλεσμα να χάσουν τη δουλειά τους 170 εργαζόμενοι έχει αναστατώσει την τοπική κοινωνία καθώς πέρα από την απώλεια των θέσεων εργασίας θα αποτελέσει ένα βαρύ πλήγμα στους καπνοπαραγωγούς και την τοπική οικονομία της Ξάνθης.

Τη στιγμή που το δημοτικό συμβούλιο της πόλης καλεί με ψήφισμά του την κυβέρνηση να δώσει «άμεση λύση» για τη διάσωση της καπνοβιομηχανίας, οι εργαζόμενοι ζητούν την «αδιάκοπη λειτουργία της» και η κυβέρνηση έχει ταχθεί κατά του κλείσιματος της και εν αναμονή της κρίσιμης απόφασης του Διοικητικού Πρωτοδικείου Κομοτηνής, η Ν.Δ. γίνεται μαλλιά κουβάρια για το θέμα αυτό καθώς διαφωνούν ανοιχτά με την επίσημη γραμμή του κόμματος, τα τοπικά στελέχη της Ν.Δ.

Συγκεκριμένα όπως τόνισε η εκπρόσωπος τύπου της, Μ. Σπυράκη στην εκπομπή «Ανοιχτή Γραμμή», του Xanthi channel η εταιρεία γνώριζε για το πρόστιμο και όποιος αγοράζει μια εταιρεία αγοράζει και τα βάρη της».

Σε πλήρη αντίθεση ο υπεύθυνος υπουργός της τότε κυβέρνησης της Ν.Δ. και πρώην βουλευτής Ξάνθης, ο Αλέξανδρος Κοντός υποστήριξε ότι «το πρόστιμο είναι πέρα για πέρα άδικο και ότι η κ. Σπυράκη δεν γνωρίζει το θέμα».

«Το πρόστιμο των 38.2 εκατ. ευρώ που επιβάλλεται στην ΣΕΚΑΠ είναι πέρα για πέρα άδικο… Η κυρία Σπυράκη δεν γνωρίζει το θέμα. Ο Ιβάν Σαββίδης όταν αγόρασε τη ΣΕΚΑΠ το 2013 δεν γνώριζε για το θέμα του προστίμου όπως και οι άλλες εταιρείες που συμμετείχαν στο διαγωνισμό. Διότι έγινε διαγωνισμός. Συμμετείχαν 4 εταιρείες σε αυτόν. Σε καμιά δεν γνωστοποιήθηκε η ύπαρξη αυτού του προστίμου και ευθύνες σε αυτό έχει και το ΤΕΛΩΝΕΙΟ. Θυμήθηκε πέντε χρόνια μετά να επιβάλει το συγκεκριμένο πρόστιμο; Η ΣΕΚΑΠ πρέπει απρόσκοπτα να συνεχίσει την λειτουργία της προς όφελος και της Τοπικής αλλά και της Εθνικής Οικονομίας».

Έντονες ήταν οι αντιδράσεις των δημοτικών αρχών Ξάνθης, Τοπείρου και Αβδηρών καθώς και του αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης, Κώστα Ζαγναφέρη, ο οποίος διαφοροποιήθηκε πλήρως από την επίσημη γραμμή του κόμματός του για το θέμα και μάλιστα δήλωσε τον προβληματισμό του για το αν θα ξαναθέσει υποψηφιότητα.

«Ούτε μία ώρα να μην σταματήσει την λειτουργία της η ΣΕΚΑΠ” δήλωσε στην εκπομπή ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης προσθέτοντας ότι: “όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού και δεν με ενδιαφέρουν οι απόψεις και ας είναι από το ίδιο μου το κόμμα. Αν υπάρχει θέμα με το πρόστιμο να βρουν τους υπευθύνους να τους τιμωρήσουν και να τα πάρουν από αυτούς που το δημιούργησαν». (αναφερόμενος στην προηγούμενη διοίκηση επί κυβερνήσεως Σαμαρά).

“Ομόφωνη ήταν η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για συμπαράσταση στον Ιβάν Σαββίδη και τους εργαζόμενους. Η εργασία δεν έχει χρώματα ούτε κόμματα. Πρέπει να προστατέψουμε τις θέσεις εργασίας των ανθρώπων. Φτάνει πια με την ανεργία” δηλώνει ο Δήμαρχος Τοπείρου και ιστορικό στέλεχος της Ν.Δ. Θωμάς Μιχόγλου.

Πηγή: maxitisthrakis

Σχετικά άρθρα