Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γεροβασίλη: Σε ένα χρόνο από σήμερα το Δημόσιο θα έχει εντελώς διαφορετική εικόνα

Γεροβασίλη: Σε ένα χρόνο από σήμερα το Δημόσιο θα έχει εντελώς διαφορετική εικόνα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βουλή των Ελλήνων, Δημόσιοι Υπάλληλοι, Κρατικός Προϋπολογισμός, Όλγα Γεροβασίλη,

Σε ένα χρόνο από σήμερα, τέλη του 2018, το Δημόσιο θα έχει μια εντελώς διαφορετική εικόνα» δεσμεύτηκε από το βήμα της Βουλής, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη τονίζοντας πως «λύνουμε προβλήματα και ταυτόχρονα κατοχυρώνουμε πως οι λύσεις αυτές θα έχουν διάρκεια…»

Μιλώντας στον Προϋπολογισμό, η κυρία Όλγα Γεροβασίλη είπε ο στόχος της κυβερνητικής πολιτικής είναι η ανασυγκρότηση της Δημόσιας Διοίκησης βελτιώνοντας την αποτελεσματικότητα και την αποδτικότητα των υπηρεσιών με διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και όχι οριζόντιες περικοπές και απολύσεις, αλλά επενδύοντας στους ανθρώπους και τις νέες τεχνολογίες.

“Ο Μητσοτάκης έχει μπερδέψει τον κυνισμό και την αναλγησία με την ειλικρίνεια”

Επιτέθηκε στη ΝΔ και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας πως «χθες ο Πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε για ακόμη μια φορά την απέχθεια των νεοφιλελεύθερων πολιτικών προς κάθε τι Δημόσιο. Γιατί έχει μπερδέψει τον κυνισμό και την αναλγησία με την ειλικρίνεια.

Γιατί είναι τεράστια η απόσταση της σημερινής ηγετικής ομάδας της ΝΔ από τις ιδεολογικές αρχές του κοινωνικού φιλελευθερισμού. Ο κ. Μητσοτάκης ούτε λίγο, ούτε πολύ, διεκδικεί για τον εαυτό του ρόλο πρωθυπουργού – δημοπράτη!» αλλά το Δημόσιο «δεν είναι φιλέτο προς πώληση».

Η κυρία Όλγα Γεροβασίλη, ανέφερε πως ο στόχος μας είναι «ο ψηφιακός ,μετασχηματισμός του Κράτους», στις αρχές του νέου έτους, ξεκινά η διαδικασία υλοποίησης ενός στρατηγικού έργου για το Δημόσιο, του Ενιαίου Συστήματος Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού (HRMS), που περιλαμβάνει: Την πρόσληψη, την υπηρεσιακή εξέλιξη, τις μετακινήσεις, την εκπαίδευση, την επιμόρφωσή, τις εκθέσεις αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων. Παράλληλα έχουμε ήδη εκκινήσει τη συνεργασία με τον ΟΟΣΑ για τη σταδιακή μετάβαση στο ψηφιακό ΚΕΠ (e-kep).

Έτσι, ώστε, οι πολίτες και οι επιχειρήσεις να εξυπηρετούνται άμεσα, χωρίς να απαιτείται αυτοπρόσωπη παρουσία. Μια συνεργασία που βρίσκεται σε τελική φάση, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (ΕΟΧ).

Σχετικά άρθρα