Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τούρκος Βουλευτής: Η Ελλάδα καταλαμβάνει τουρκικά νησιά στο Αιγαίο

Τούρκος Βουλευτής: Η Ελλάδα καταλαμβάνει τουρκικά νησιά στο Αιγαίο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αιγαίο Πέλαγος, Ελληνικά Νησιά, Μουσταφά Μπαλμπάι, Νησιά Αιγαίου, Ουμίτ Γιαλίμ, Τουρκία,

Στο θέμα της υποτιθέμενης «κατάληψης» νησιών στο Αιγαίο από τον ελληνικό στρατό, τα οποία διεκδικούνται ως «τουρκικό έδαφος», αναφέρθηκε ο Τούρκος βουλευτής της κεμαλικής κεντροαριστερής αξιωματικής αντιπολίτευσης (Λαϊκό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα – CHP), Μουσταφά Μπαλμπάι.

Ο Μουσταφά Μπαλμπάι, που εκτός από βουλευτής είναι συγγραφέας και δημοσιογράφος της εφημερίδας Cumhuriyet, είχε φυλακιστεί από το ισλαμιστικό καθεστώς Ερντογάν με την κατηγορία ότι ήταν μέλος ένοπλης τρομοκρατικής οργάνωσης στην υπόθεση Εργκένεκον. Έμεινε στη φυλακή από τις 5 Αυγούστου 2009 έως τις 9 Δεκεμβρίου 2013.

Ο Μουσταφά Μπαλμπάι, που ανήκει στην κεμαλική εθνικιστική αριστερά, φέρεται να επανέλαβε σύμφωνα με δημοσίευμα της μικρής κυκλοφορίας εθνικιστικής εφημερίδας Yeniçağ, ότι η Ελλάδα κατέλαβε «τουρκικά νησιά» με τον στρατό της και ότι μετατρέπει το Αιγαίο σε «ελληνική λίμνη». Κατηγόρησε μάλιστα την ισλαμιστική κυβέρνηση της χώρας του ότι δεν αντιδρά.

«Η Ελλάδα εξοπλίζει τα νησιά της στο Αιγαίο και καταλαμβάνει νησιά που βρίσκονται εντός των συνόρων της Τουρκίας.

»Η κυβέρνηση δεν λέει τίποτα. Η κυβέρνηση που πραγματοποιεί επιχειρήσεις εναντίον των δήμων που πρόσκεινται στην αντιπολίτευση, να ασχοληθεί με αυτό το ζήτημα.

»Ακόμα και αν προσπαθήσουν για να ξεχάσουμε το ζήτημα των νησιών, ένας πατριώτης όπως ο Ουμίτ Γιαλίμ, τα παρακολουθεί όλα.

»Οι δικές μας έρευνες όπως και αυτές του Γιαλίμ, μας δείχνουν ότι η Ελλάδα μετατρέπει βήμα-βήμα το Αιγαίο σε μία ελληνική λίμνη. Απευθύνω έκκληση στην κυβέρνηση να προστατέψει τα εδάφη της πατρίδας».

Να σημειωθεί ότι μεταξύ των νησιών που διεκδικούν οι Τούρκοι είναι και η Γαύδος, που βρίσκεται νοτιοδυτικά της Κρήτης. Τι σχέση μπορεί να έχει η Γαύδος με τα τουρκικά σύνορα και πώς μπορεί να βρίσκεται μέσα σε αυτά βεβαίως και δεν στέκει σε καμία λογική. Η τουρκική προκλητικότητα όμως δεν υπακούει σε λογική, οι κεμαλικοί δε προπαγανδίζουν αδιακόπως την υποτιθέμενη κατάληψη νησιών από τον ελληνικό στρατό.

Οι κεμαλικοί στήνουν σκηνικό πολέμου στο Αιγαίο

Μια ρητορική που ξεκίνησε από την κεμαλική αντιπολίτευση για «εσωτερική κατανάλωση» και για να έχουν κάτι να προσάψουν στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εξελίσσεται σε επικίνδυνο αλυτρωτισμό και ευθεία αμφισβήτηση της διεθνούς νομιμότητας και της ελληνικής κυριαρχίας σε ελληνικά εδάφη. Απειλεί επίσης και τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δεν είναι τυχαίο που πολλοί αναλυτές υποστηρίζουν ότι ο «νευρικός» Ερντογάν είναι προτιμότερος από την «έξαλλη και παράλογη» τουρκική αντιπολίτευση, που εάν τηρήσει τα όσα διακηρύττει εάν ποτέ επανέλθει στη διακυβέρνηση της Τουρκίας, τότε ένας ελληνοτουρκικός πόλεμος στο Αιγαίο πρέπει να θεωρείται δεδομένος.

Ο Νίκος Κοτζιάς πριν μερικές ημέρες έδωσε την εξής απάντηση στους Τούρκους: Ελληνικά νησιά σε «γκρίζες ζώνες»; Να προσέχουν μη βρεθούν τουρκικά σε «γκρίζες ζώνες»

Αυτά είναι τα νησιά που θέλουν οι Τούρκοι:

Βόρειο Αιγαίο:

1. Φούρνοι

2. Θύμαινα

3. Οινούσσες

Ανατολικό Αιγαίο:

4. Παναγιά

Κεντρικό Αιγαίο:

5. Καλόγεροι

Κρητικό Πέλαγος:

6. Διονυσάδες

7. Κουφονήσι

8. Γαιδουρονήσι

9. Γαύδος

Δωδεκάνησα:

10. Αρκιοί

11. Αγαθονήσι

12. Κίναρος

13. Φαρμακονήσι

14. Καλόλιμνος

15. Πλάτη

16. Γυαλί

17. Λέβιθα

18. Σύρνα

Σχετικά άρθρα