Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δεν ξανάγινε! Ο Κοτζιάς θα ενημερώσει σε ζωντανή μετάδοση τον λαό για την επίσκεψη Ερντογάν

Δεν ξανάγινε! Ο Κοτζιάς θα ενημερώσει σε ζωντανή μετάδοση τον λαό για την επίσκεψη Ερντογάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βουλή των Ελλήνων, Διαρκής Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, Νίκος Κοτζιάς, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία, Υπουργείο Εξωτερικών,

Την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου, στις 16.00, ο Νίκος Κοτζιάς θα ενημερώσει την Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής για την επίσκεψη Ερντογάν στη χώρα μας. Η συνεδρίαση θα μεταδοθεί ζωντανά από το Κανάλι της Βουλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνεδρίαση της Επιτροπής θα μεταδοθεί ζωντανά από το Κανάλι της Βουλής μετά από πρόταση του Νίκου Κοτζιά, γιατί όπως μάθαμε είναι βαθιά επιθυμία του υπουργού Εξωτερικών να ενημερωθεί και ολόκληρος ο ελληνικός λαός -και όχι μόνο οι βουλευτές μέλη της Επιτροπής- γύρω από την πολυσυζητημένη επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου.

Η συνεδρίαση της Επιτροπής γίνεται ύστερα από συνεννόηση που είχαν το απόγευμα της Κυριακής 10 Δεκεμβρίου ο Νίκος Κοτζιάς με τον πρόεδρο της Επιτροπής Κώστα Δουζίνα.

Κύκλοι του υπουργείου Εξωτερικών αναφέρουν ότι ο Νίκος Κοτζιάς θα αναφερθεί τόσο στο ζήτημα της προετοιμασίας, το timming αλλά και για την ουσιαστική αποτίμηση της επίσκεψης του Τούρκου προέδρου. Ενώ θα απαντήσει όπως πρέπει στα ερωτήματα που θα τεθούν από τους βουλευτές.

Ο υπουργός Εξωτερικών δεν θα παραλείψει να ενημερώσει τους βουλευτές της ΝΔ -και τον ελληνικό λαό που θα παρακολουθεί σε ζωντανή μετάδοση- και για το πόσο «επιτυχημένη» και «καλά προετοιμασμένη» ήταν η επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Θράκη το 2004.

Υπενθυμίζουμε, για να έχουν οι πολίτες μια ιδέα για τα όσα πρόκειται να αποκαλυφθούν, ότι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου, ο υπουργός Εξωτερικών υπενθύμισε πόσο «καλά προετοιμασμένη» ήταν το 2004 η επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Θράκη, όπου μεταξύ άλλων «έκανε τέσσερις ομιλίες οι οποίες δεν είχαν συμφωνηθεί και ξεπέρασε για πάνω από 4 ώρες το πρόγραμμα επειδή… αυθορμήτως [τότε] επισκέφτηκε διάφορες περιοχές και χωριά με πλειοψηφία μουσουλμανικού πληθυσμού».

Αναφορικά με τις προκλητικές δηλώσεις της αντιπολίτευσης στην Τουρκία και τη στάση της Άγκυρας, ο Νίκος Κοτζιάς δήλωσε:

«Ξέρω ότι κάποιοι αμφισβητούν από δεκαετίες και μιλούν για γκρίζες ζώνες, αλλά, σας το λέω δημοσίως για πρώτη φορά, αν εφαρμοστούν τα κριτήρια τους, μάλλον θα βρούμε γκρίζες ζώνες για την Τουρκία.

»Με τα κριτήρια που κάποιοι χρησιμοποιούν -όχι η κυβέρνηση της Τουρκίας- περί γκρίζων ζωνών, θα βρεθούν ορισμένες βραχονησίδες που ανήκουν στην Τουρκία σε αυτήν την κατηγορία. Εμείς με όλους τους τρόπους δηλώσαμε -και μίλησα με την τουρκική ηγεσία- ότι το διεθνές δίκαιο είναι εδώ για να εφαρμόζεται και για να είναι κατανοητό».

Διαβάστε ολόκληρο το παρασκήνιο της Συνεδρίασης που θα παρακολουθήσετε την Πέμπτη σε ζωντανή μετάδοση από το Κανάλι της Βουλής, στον ακόλουθο σύνδεσμο: Συζήτηση στη Βουλή για Ερντογάν: Ο περιφερόμενος θίασος της αντιπολίτευσης και το θράσος των χιλίων πιθήκων

Σχετικά άρθρα