Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Bούτσης: Ακραία πολιτική υστερία από το αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο – Θα διαψευσθούν (βίντεο)

Bούτσης: Ακραία πολιτική υστερία από το αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο – Θα διαψευσθούν (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Βουλή των Ελλήνων, Κρατικός Προϋπολογισμός, Νίκος Βούτσης, Πρόεδρος της Βουλής,

Στην Ολομέλεια της Βουλής για τον προϋπολογισμό του 2018 μίλησε ο Νίκος Βούτσης.«Κυοφορείται ένα αντι-ΣΥΡΙΖΑ πολιτικό μέτωπο πάνω σε σαθρά υλικά, σε πολιτικές ιδιοτέλειες και σε βαθιά συντηρητική πολιτική.

Οι εμπνευστές του θα διαψευσθούν», τόνισε αρχικά ο πρόεδρος της Βουλής.  Τα κόμματα της αντιπολίτευσης είπε ο Ν. Βούτσης «αντί αμηχανίας διάψευσης και προφανούς έλλειψης εναλλακτικής στρατηγικής έχουν επιστρατευτεί: μία ακραία πολιτική υστερία, ένα κρεσέντο αντιπολιτευτικής καταστροφολογίας».

«Η κοινωνία, οι δημιουργικές της δυνάμεις, οι πνευματικές, επιστημονικές δυνάμεις, οι δυνάμεις της εργασίας αντιλαμβάνονται την ουσία των συμφερόντων που διεξάγουν αυτόν τον πόλεμο.

Οι δυνάμεις θα αναδειχθούν σε αυτή τη μεταβατική βάση που θα οριοθετήσει το μέλλον της χώρας μετά τα μνημόνια σε εθνικές ηγεμονικές δυνάμεις για την υπεράσπιση του μέλλοντος, της προοδευτικής πολιτικής και της ενεργητικής θέσης της χώρας στο αντιφατικό και σύνθετο Ευρωπαϊκό γίγνεσθαι των επόμενων χρόνων», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Βουλής επισημαίνοντας ότι στο σενάριο της απομάκρυνσης της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ «ενθέρμως και απροσχημάτιστα έχει προσχωρήσει πλέον και η ηγεσία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Πάνω στη γραμμή «να φύγει τώρα η κυβέρνηση και να υποστεί στρατηγική ήττα ο ΣΥΡΙΖΑ, προβλέπει μια εντελώς αυθαίρετη και πολλαπλά διαψευδόμενη από τους εγκυρότερους διεθνείς παράγοντες, αδυναμία «καθαρής εξόδου της χώρας από τις μνημονιακές δεσμεύσεις και επιτηρήσεις» και πρόσδεση σε δήθεν 4ο, 5ο Μνημόνιο».

«Η ισχυρή διαφωνία με τον προϋπολογισμό, που ενσωματώνει το σύνολο της κυβερνητικής πολιτικής και πέραν των δεσμεύσεων της συμφωνίας, είναι μια ισχυρή διαφωνία που εδράζεται στα οικονομικά συμφέροντα τα οποία εκφράζετε και στη βαθιά ανησυχία αυτών των συμφερόντων ότι φεύγουν από το καθεστώς της ασυλίας και του απυρόβλητου στο οποίο για δεκαετίες αλλά και μέσα στην κρίση είχαν συνηθίσει να κερδοσκοπούν, να φοροδιαφεύγουν, να εισφοροδιαφεύγουν, και να στέλνουν σε οικονομικούς παραδείσους του εξωτερικού τα μαύρα και γκρίζα χρήματά τους. Αυτή είναι η αλήθεια. Αυτοί είναι οι επισπεύδοντες», τόνισε ο Ν. Βούτσης.

Το πολιτικό σχόλιο του προέδρου της Βουλής ενόχλησε την αντιπολίτευση με τον Ανδρέα Λοβέρδο να υποστηρίζει ότι δεν μπορεί να γίνεται κριτική στα κίνητρα των πολιτικών δυνάμεων «εκτός αν ο πρόεδρος θέλει να τους γράφει και τους λόγους τους» και ότι έχει κατακτηθεί το δικαίωμα της αντιπολίτευσης να κάνει κριτική στην κυβέρνηση.

Ενδιαφέρον έχει και η επισήμανση του Ν. Βούτση για την έλλειψη θάρρους της αντιπολίτευσης να παραδεχθεί ότι «το δήθεν success story του 2014 το αποτίμησαν, το απαξίωσαν και το εκμηδένισαν και σας οδήγησαν τελικά σε αποδρομή από την εξουσία οι περίφημοι διεθνείς θεσμικοί εταίροι σας, που ομνύουν όπως κι εσείς στον νέο-φιλελευθερισμό, και οικοδόμησαν το καθεστώς της στρατηγικής της λιτότητας και της Ευρώπης των ανισοτήτων τα τελευταία χρόνια».

Και πρόσθεσε: «δεν βρίσκετε το θάρρος να παραδεχθείτε ότι οι θεσμοί σήμερα –για δικούς τους λόγους, αδυναμίες και προτεραιότητες- σε μια διεθνή και ευρωπαϊκή κατάσταση που αλλάζει άρδην και άκρως αντιφατικά, υποστηρίζουν τον οδικό χάρτη που εδράζεται στην πολιτική και γεωστρατηγική σταθερότητα της χώρας, στις οικονομικές επιτεύξεις και την υλοποίηση όλων των αναγκαίων βημάτων, ώστε να υπάρξει έξοδος.

Βιώσιμη έξοδος που θα προοιωνίζεται και την έξοδο από την κρίση με την κοινωνία όρθια, με ραχοκοκαλιά την παραγωγική ανασυγκρότηση και την κοινωνική αναδιανομή μέσα από μία υγιή ανάπτυξη της οικονομίας».

«Θέλετε να πιστεύετε ότι ανατράπηκε η πορεία εξόδου από την κρίση το 2014 από κάποιους που κορόιδεψαν τον λαό, ενώ θα έπρεπε ο λαός να συνεχίζει να σας στηρίζει και να σας αποθεώνει.

Η ιστορία όμως γράφτηκε και θα γραφτεί διαφορετικά: ότι δηλαδή ανατράπηκε το καθεστώς της χρεωκοπίας και από τότε τρείς φορές ο λαός αποδοκίμασε αυτές τις πολιτικές και έχω εμπιστοσύνη ότι το ίδιο θα συμβεί και στο μέλλον», κατέληξε ο Ν. Βούτσης.

Ο πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε και στην τροπολογία για την απεργία λέγοντας ότι «δεν είναι δικιά μας έμπνευση ούτε μέτρο που θα θέλαμε να επιβληθεί».

«Είναι μέτρο θετικό; Εγώ λέω όχι και όχι μόνο εγώ. Θα το συζητήσουμε θα το διεκδικήσουμε αλλά να πούμε ταυτόχρονα ότι ο ΣΕΠΕ αυτά τα δύο χρόνια έχει κάνει ποιοτικό άλμα ιδιαίτερα έναντι του μεσαίωνα που είχε εγκαθιδρυθεί. Αυτό είναι έργο αυτής της κυβέρνησης. είναι αντίμετρο; Συμψηφίζει το ένα το άλλο; Όχι αλλά δεν είναι μόνο αυτό», υπογράμμισε.

Δείτε το βίντεο με την ομιλία του Νίκου Βούτση

Σχετικά άρθρα