Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μητσοτάκης και Σπυράκη “καρφώνουν” τον Σαμαρά λίγο πριν το Συνέδριο της ΝΔ

Μητσοτάκης και Σπυράκη “καρφώνουν” τον Σαμαρά λίγο πριν το Συνέδριο της ΝΔ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αντώνης Σαμαράς, Κυριάκος Μητσοτάκης, Μαρία Σπυράκη, Νέα Δημοκρατία,

Λίγα εικοσιτετράωρα πριν την αυλαία του 11ου Συνεδρίου της ΝΔ και το θερμόμετρο στο εσωτερικό της συντηρητικής παράταξης χτυπάει κόκκινο, καθώς όλοι οι “παίχτες” ετοιμάζουν τις κινήσεις τους.

Την ώρα που ο Αντώνης Σαμαράς ακύρωσε το ταξίδι του στις ΗΠΑ και τελικά θα παραστεί στο Συνέδριο, προετοιμάζοντας το έδαφος για ηχηρή παρέμβαση υπέρ της σκληρής γραμμής “Άδωνι” και κατά της “κεντροαδεξιάς” που ευαγγελίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, φρόντισε χθες να στείλει σαφές μήνυμα στο σαμαρικό στρατόπεδο.

Η μέχρι πρότινος “εκλεκτή” του Αντώνη Σαμαρά, η οποία ωστόσο πλέον αποτελεί κόκκινο πανί για τον πρώην πρωθυπουργό, δίνοντας συνέχεια στην “καμμενειάδα” περί Σαουδικής Αραβίας, εμμέσως πλην σαφώς “κάρφωσε” την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, παρουσιάζοντας έγγραφα για την εξαγωγή σφαιρών της εταιρίας του Βασίλη Παπαδόπουλου στο εξωτερικό, οι οποίες φέρονται να κατέληξαν στη Συρία.

Τα έγγραφα ωστόσο έχουν ημερομηνίες 2014 και αυτή που οφείλει απαντήσεις δεν είναι η σημερινή κυβέρνηση αλλά η προηγούμενη κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ – ΠΑΣΟΚ.

Τα επίμαχα έγγραφα έδωσαν επί της ουσίας “πάσα” στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τον Πάνο Καμμένο να παραπέμψουν για απαντήσεις στους κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλο, με τις κατηγορίες να επιστρέφουν μπούμερανγκ στο γαλάζιο στρατόπεδο.

Κάτι τέτοιο βέβαια, μόνο ως εκ παραδρομής λάθος δεν μπορεί να περάσει για τους παρατηρητές των εσωτερικών ισορροπιών της ΝΔ, κίνηση η οποία έγινε αποδεκτή ως “κάρφωμα” της ηγεσίας της ΝΔ στο σαμαρικό στρατόπεδο, που συνεχίζει να ασκεί αφόρητες πιέσεις μέσω του Αντιπροέδρου της επιλογή του, Άδωνι Γεωργιάδη, για σκληρή δεξιά αντιπολιτευτική γραμμή επί παντός επιστητού και χωρίς κανένα περιθώριο σύγκλισης ακόμα και στα μείζονα εθνικά ζητήματα.

Η κίνηση ωστόσο δεν αποκλείεται να αποτελεί ένα μήνυμα για τα επικείμενα ντεσιμπέλ που θα επιλέξει να προσδώσει στην παρέμβασή του ο Αντώνης Σαμαράς στο Συνέδριο της ΝΔ…

Σχετικά άρθρα